دبیر كنگره نورولوژی ایران:
10 درصد افراد بالای 70 سال در جهان به آلزایمر مبتلا هستند
اپتیك: تهران- دبیر علمی بیست و پنجمین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران، از ابتلای حدود 10 درصد افراد بالای 70 سال به آ لزایمر اطلاع داد و اظهار داشت: به صورت كلی 25 میلیون نفر از جمعیت دنیا به اختلالات حافظه مبتلا هستند كه 75 درصد از این اختلالات به دلیل آلزایمر تولید می شوند.
به گزارش اپتیك به نقل از ایرنا از كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران، دكتر علی امینی هرندی روز چهارشنبه تصریح كرد: اختلالات حافظه به دو گروه قابل درمان و غیرقابل درمان تقسیم می شوند و هدف پزشكان بیشتر در جهت تشخیص و درمان موارد قابل درمان است زیرا در سیر پیشرفت بیماری، علائم و طول عمر بیمار نمی توان تغییری تولید كرد.
وی بیان كرد: اختلالات حافظه قابل درمان گاهی شكل ساده ای به خود می گیرد؛ برای نمونه كاهش سطح یك ویتامین در بدن می تواند علائمی شبیه به بیماری آلزایمر تولید كند، اگر این موارد به درستی شناسایی شوند، بیمار با مصرف دارو به سرعت بهبود می یابد. همینطور گاهی بیماری هایی مانند اختلالات خلقی و نوروتیك شبیه اختلال حافظه ظاهر می شوند كه نقش پزشك در تشخیص آنها بسیار حائز اهمیت است.
امینی هرندی درباره روش های درمانی نوین بیماری آ لزایمر تصریح كرد: جهت استفاده از واكسن به منظور جلوگیری از بیماری آلزایمر پیشرفت هایی حاصل شده اما هنوز این واكسن وارد بازار نشده است كه امیدواریم در سال های آینده شاهد درمان های جدید بیماری آلزایمر و روش های پیشگیری جدید از مبتلا شدن به آن باشیم.
متخصص مغز و اعصاب درباره بیماری آ لزایمر تاكید كرد: این عارضه با واكنش های التهابی در مغز ارتباط تنگاتنگی دارد؛ ازاین رو اگر بتوان از سیر و پیشرفت این واكنش های التهابی جلوگیری كرد، می توان مانع از پیشرفت بیماری آلزایمر و حتی مبتلا شدن به آن شد.
امینی هرندی درباره روش های پیشگیری از اختلال آلزایمر اظهار داشت: داشتن سبك زندگی سالم، دوری از مصرف مواد سمی و فلزات سنگین مانند آلومینیوم و افزایش سطح آمادگی ذهنی و مغزی به ما كمك می نماید كه از مبتلا شدن به آلزایمر در امان باشیم.
متخصص مغز و اعصاب درباره طول عمر افرادی كه دچار آلزایمر می شوند، توضیح داد: طول عمر این بیماران به صورت متوسط هشت سال است؛ چراكه این اختلال سیر پیش رونده دارد و نمی توان مانع از پیشرفت آن شد همینطور داروهایی كه برای درمان این بیماری استفاده می شوند، تنها می تواند علائم بیمار را در مراحل خفیف و متوسط كنترل كند.
امینی هرندی با اشاره به اینكه 85 درصد از اختلافات حافظه در سنین بالا مربوط به بیماری آ لزایمر است، تصریح كرد: نوع ژنتیكی بیماری آلزایمر در سنین پایین می تواند بروز یابد.
وی درمورد فراموشی ها و برخی اختلالات حافظه در سنین پایین اظهار داشت: بیشتر اختلالات حافظه در سنین پایین به دلیل اختلال در یكی از بخش های حافظه تولید می گردد. حافظه سه بخش اصلی دارد؛ بخشی كه اطلاعات با استفاده از آن وارد مغز می شود، سپس این اطلاعات در بخش دیگر كدگذاری شده و در نهایت در بخش سوم ذخیره می شوند كه می توان در مواقع نیاز از این اطلاعات ذخیره شده، بهره برد.
امینی هرندی تصریح كرد: اگر در هر یك از این سه مرحله اختلال تولید شود، فرآیند حافظه مختل می شود؛ از این رو علت اختلال حافظه در سنین پایین بیشتر تمركز نداشتن و اضطراب است.
متخصص مغز و اعصاب اضافه كرد: با تغییر سبك زندگی، درمان استرس، انجام ورزش و فعالیت های اجتماعی می توانیم از فراموشی هایی كه در سنین پایین تر به سراغ ما می آید، جلوگیری نماییم.
بیست و پنجمین كنگره بین المللی نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران در ایام 11 تا 14 اردیبهشت ماه در تهران درحال برگزاری است.
علمی**1834
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب