رژیم غذایی غنی از امگا ۳ در کندی پیشرفت سرطان پروستات موثر است
به گزارش اپتیک، تحقیقات اولیه نشان داده است مردانی که به جای درمان سرطان پروستات کم خطر، انتظار هوشیارانه را انتخاب می کنند، امکان دارد در صورت مصرف مکمل های روغن ماهی، شانس بقاء خویش را بالا برند.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «ویلیام آرونسون»، نویسنده این مطالعه و استاد اورولوژی در دانشگاه کالیفرنیا، تصریح کرد: «بسیاری از مردان به تغییرات سبک زندگی، همچون رژیم غذایی، جهت کمک به مدیریت سرطان و پیشگیری از پیشرفت بیماری علاقه مند هستند.»
آرونسون اظهار داشت: «یافته های ما نشان داده است که تنظیم رژیم غذایی می تواند به صورت بالقوه پیشرفت سرطان را کم کند و زمان لازم را برای مداخلات تهاجمی تر افزایش دهد.»
همانطور که محققان توضیح دادند، تغییرات در دستورالعمل های درمان سرطان پروستات سبب می شود خیلی از مردان دچار تومورهای با رشد آهسته، به جای درمان های ناتوان کننده، کنترل دقیق بر سرطان را انتخاب کنند.
با این حال، حدود نیمی از مردانی که «انتظار هوشیارانه» را انتخاب می کنند، طی پنج سال بعد از تشخیص، به جراحی و / یا درمان دارویی برای تومور نیاز خواهند داشت.
آیا راه هایی برای به تأخیر انداختن پیشرفت تومور وجود دارد؟
تیم آرونسون پی برد برخی مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در بعضی مکمل های ماهی و روغن ماهی امکان دارد در این حوزه کمک کننده باشند.
برای کشف این موضوع، آنها ابتدا ۱۰۰ بیمار را انتخاب کردند که سرطان پروستات شأن در سطح پایین یا متوسط تشخیص داده شده بود و همه آنها انتظار هوشیارانه را برگزیده بودند.
مردان به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: به رژیم غذایی عادی خود ادامه دهند (گروه کنترل)، یا به آنها مشاوره با هدف افزایش مصرف امگا ۳ داده شد که شامل استفاده از مکمل های روغن ماهی بود.
همزمان به مردان سفارش شد که مصرف چربی های کم سالم به نام امگا ۶ را کاهش دهند. چربی های امگا ۶ اغلب در غذاهایی مانند چیپس، کلوچه، سس مایونز و سایر غذاهای سرخ شده یا فرآوری شده یافت می شوند.
برای کمک به ردیابی این که چگونه این تغییرات رژیم غذایی امکان دارد بر پیشرفت سرطان پروستات تاثیر بگذارد، تیم آرونسون به صورت منظم «شاخص Ki-۶۷» هر مرد را آزمایش می کرد.
Ki-۶۷ نشانگرهای زیستی خاصی را برای ردیابی سرعت تکثیر سلول های سرطان پروستات در طول زمان اندازه گیری می کند.
یک سال بعد از مطالعه، مردانی که تلاش در ایجاد تعادل در رژیم غذایی بین امگا ۳ و امگا ۶ داشتند، کاهش ۱۵ درصدی در شاخص Ki-۶۷ خویش را نشان دادند.
از سوی دیگر، محققان گزارش دادند، مردانی که رژیم غذایی معمول خویش را دنبال می کردند، ۲۴ درصد افزایش در Ki-۶۷ نشان دادند.
آرونسون می گوید: «این تفاوت مفهوم دار نشان داده است که تغییرات رژیم غذایی امکان دارد به کُند کردن رشد سرطان کمک نماید و به صورت بالقوه احتیاج به درمان های تهاجمی تر را به تأخیر بیندازد یا حتی از آن جلوگیری کند».
با این حال یک اخطار وجود داشت: حتی اگر کاهش شاخصهای Ki-۶۷ مردان امیدوار کننده باشد، رژیم غذایی غنی از امگا ۳ درجه گلیسون آنها را که یکی دیگر از اندازه گیری های رایج پیشرفت سرطان پروستات است، تغییر نداد.
بنابراین، تیم پژوهش اعتقاد دارند که تحقیقات بیشتری برای تأیید این که آیا افزایش مصرف امگا ۳ اثرات طولانی مدتی بر نتایج سرطان پروستات دارد یا خیر، مورد نیاز است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب