کبد چرب مهمانی خاموش که بی صدا پیشروی می کند!
به گزارش اپتیک، متخصص تغذیه اظهار داشت: اضافه وزن، تغذیه نامناسب و چربی خون بالا از عوامل تاثیر گذار در مبتلا شدن به کبد چرب است.
آزیتا حکمت دوش متخصص تغذیه، استاد گروه تغذیه بالینی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: کبد چرب بیماری ای است که در اثر مصرف بیش از اندازه کالری، بخصوص در یک وعده غذایی، چربی در سلول های کبدی تجمع می یابد. در مرحله اولیه یا گرید ۱، این تجمع چربی هیچ علامتی ندارد و فقط از راه سونوگرافی یا فیبرو اسکن قابل تشخیص می باشد. وی ادامه داد: متاسفانه از آنجائیکه این بیماری در مراحل اولیه نشانه ای ندارد، اغلب افراد متوجه آن نمی شوند و این مورد سبب پیشرفت آن می شود. با افزایش میزان چربی در سلول های کبدی، امکان صدمه دیدگی و پارگی این سلول ها بیشتر می شود. در این صورت، آنزیم های کبدی وارد جریان خون شده و سطح آنها در آزمایش های خون بالا می رود. حکمت دوش افزود: بر مبنای بررسی ها، در ۷۰ درصد موارد، افراد دچار کبد چرب گرفتار چربی خون بالا هم هستند، اما این ارتباط همیشگی نیست و در بعضی افراد، حتی با چربی خون طبیعی، امکان ابتلاء به کبد چرب وجود دارد. در مرحله گرید ۲، صدمه سلول های کبدی افزایش پیدا کرده و آنزیم های بیشتری وارد خون می شوند، اما همچنان خیلی از بیماران بدون علامت هستند و تنها در چکاپ های روتین یا سونوگرافی متوجه بیماری خود می شوند. وی تاکید کرد: ۹۰ درصد افراد دچار کبد چرب دارای شکم بزرگ هستند و تجمع چربی در ناحیه شکم هم دیده می شود، اما در ۱۰ درصد موارد، افراد با وزن طبیعی هم امکان دارد به این بیماری گرفتار شوند. در این افراد، بدن توانایی کافی برای دفع چربی از سلول های کبدی و انتقال آن به گردش خون را ندارد، که منجر به بروز کبد چرب می شود.
منبع: optlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳