عمر زنان دارای ژن سرطان سینه چگونه طولانی می شود؟
به گزارش اپتیک، تحقیقات جدید نشان داده است که بیماران جوان دچار سرطان سینه با ژن های پرخطر در صورت برداشتن سینه ها یا تخمدان ها امکان دارد بتوانند از بازگشت سرطان خود جلوگیری نمایند.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، بر مبنای یافته های جدید، بیماران دچار سرطان سینه در سنین ۴۰ سال یا کمتر با جهش های BRCA، در صورت انجام عمل برداشتن سینه ها، ۳۵ درصد کمتر در معرض خطر مرگ و ۴۲ درصد کمتر در معرض خطر عود سرطان قرار داشتند.
بیماران همینطور ۴۲ درصد کمتر در معرض خطر مرگ و ۳۲ درصد خطر کمتری برای عود بعد از برداشتن تخمدان هایشان داشتند.
دکتر «متئو لامبرتینی»، دانشیار انکولوژی پزشکی در دانشگاه ایتالیا، اظهار داشت: «این مطالعه جهانی نخستین شواهدی را عرضه می کند که نشان داده است جراحی های کاهش دهنده خطر، نتایج بقا را در بین ناقلان جوان جهش BRCA با سابقه قبلی سرطان سینه زودرس بهبود می بخشد.»
لامبرتینی در بیانیه خبری اضافه کرد: «ما معتقدیم که یافته های ما برای بهبود مشاوره ناقلان جهش BRCA دچار سرطان سینه زودرس در مورد راهکارهای مدیریت خطر سرطان خیلی مهم است.»
مدتهاست که مشخص شده است که زنان دارای جهش ژن BRCA۱ و BRCA۲ در معرض خطر بیشتر ابتلاء به سرطان سینه و تخمدان هستند.
به گفته مؤسسه ملی سرطان، بیشتر از ۶۰ درصد از خانمهایی که جهش BRCA را به ارث می برند در طول زندگی خود به سرطان سینه مبتلا می شوند.
به همین ترتیب، ۵۸ درصد از زنان دارای جهش BRCA۱ و ۲۹ درصد از زنان با جهش BRCA۲ به سرطان تخمدان مبتلا خواهند شد.
یک راهکار برای کاهش خطر ابتلاء به سرطان در این زنان، برداشتن بافت "در معرض خطر" آنها است- یعنی برداشتن سینه ها یا تخمدان های آنها.
لامبرتینی اظهار داشت: «مشخص شده است که این راهکار به کاهش خطر در زنان دچار جهش BRCA که سرطان نداشته اند کمک می نماید، اما اثربخشی آن در زنان جوانی که قبلاً به سرطان سینه مبتلا شده اند، آزمایش نشده است.»
لامبرتینی تصریح کرد که اثرات منفی هم باید درنظر گرفته شود، بخصوص در مورد برداشتن تخمدان. برداشتن تخمدان منجر به ناباروری و یائسگی زودرس می شود.
برای مطالعه جدید، محققان داده های نزدیک به ۵۳۰۰ بیمار دچار سرطان سینه با جهش های BRCA را که در ۱۰۹ بیمارستان در پنج قاره تحت درمان بودند، تحلیل و بررسی کردند. همه این زنان در سن ۴۰ سالگی یا کمتر از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ به سرطان سینه مبتلا شده بودند.
به گفته محققان، در بین این بیماران، نزدیک به ۳۹۰۰ مورد حداقل عمل جراحی کاهش خطر داشتند، همچون حدود ۱۸۰۰ نفر که هم سینه ها و هم تخمدان های خویش را برداشتند.
نتایج نشان داد که زنان دارای جهش BRCA۱ بیشتر از زنان دارای جهش BRCA۲ سود می برند و خطر مرگ آنها ۵۶ درصد در مقایسه با ۱۵ درصد کاسته می شود.
منبع: optlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب