یافته محققان انگلیسی؛
کووید ۱۹ باعث تغییر در عروق ریوی می شود
به گزارش اپتیک محققان با استفاده از اشعه ایکس پرانرژی ساطع شده توسط نوع خاصی از شتاب دهنده ذرات به صدمه ناشی از کووید ۱۹ به کوچکترین رگ های خونی ریه ها پی بردند.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، دانشمندان دانشگاه کالج لندن از یک فناوری تصویربرداری جدید معروف به «توموگرافی فازی-کنتراست سلسله مراتبی» (HiP-CT) برای اسکن اعضای اهدایی انسان، همچون ریه های اهداکننده کووید -۱۹ استفاده کردند.
HiP-CT نقشه برداری سه بعدی را در طیف وسیعی از مقیاس ها فراهم می آورد و به پزشکان اجازه می دهد تا کل یک عضو را که قبلاً امکان پذیر نبود از راه تصویربرداری مشاهده نمایند و سپس تا سطح سلولی زوم کنند. در این تکنیک از اشعه ایکس استفاده می شود.
با توجه به این تکنیک، محققان می توانند رگ های خونی به قطر پنج میکرون (یک دهم قطر مو) را در یک ریه دست نخورده انسان مشاهده کنند.
با استفاده از HiP-CT، تیم تحقیقاتی شامل پزشکانی از آلمان و فرانسه، مشاهده نمودند که چگونه عفونت شدید کووید -۱۹ خون را بین دو سیستم مجزا تقسیم می کند؛ مویرگ هایی که خون را اکسیژن دار می کنند و آنهایی که خود بافت ریه را تغذیه می کنند.
این تاثیر کروناویروس بر مویرگ های ریوی باعث تشدید عوارض کووید ۱۹ بر ریه ها و بروز مشکلات تنفسی می شود.
به گفته محققان، این یک پیشرفت واقعی است، چونکه اندام های انسان کنتراست پایینی دارند و ازاین رو تصویربرداری با جزئیات بالا از راه تکنیک های موجود فعلی بسیار دشوار است.
منبع: optlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب