درمان های سنتی احتیاج به تشخیص تخصصی دارند
به گزارش اپتیک، متخصص طب ایرانی اظهار داشت: طب سنتی ایران با روش هایی مانند حجامت و زالو درمانی به درمان بیماری ها کمک می نماید. تشخیص صحیح مزاج و تغذیه مناسب برای تقویت باروری و مواجهه با آلودگی هوا ضروری می باشد.
ملیحه تبرایی متخصص طب ایرانی_طب سنتی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: در طب سنتی، روش های درمانی مختلفی وجود دارد که بعنوان اعمال یداوی شناخته می شوند. این شیوه ها شامل حجامت، بادکش، زالو درمانی و حتی جراحی می شود. اما نکته مهم اینست که این شیوه ها برای همه مناسب نیستند و احتیاج به تشخیص دقیق پزشک متخصص دارند. حجامت به صورت عام محدودیت زیادی ندارد، اما در بعضی افراد یا گروههای سنی خاص، امکان دارد ممنوع باشد. پزشک باید بعد از معاینه و بررسی نبض و قوت بدن فرد، تشخیص دهد که آیا این شیوه مناسب می باشد یا خیر.
مزاج شناسی در کودکان قابل تشخیص است؟ وی ادامه داد: مزاج کودکان به صورت کامل در سنین پایین قابل تشخیص نیست، چون که مزاج آنها معمولا در حدود ۷ سالگی تثبیت می شود. با این وجود، پزشک متخصص با عنایت به علایم و شرح حال کودک می تواند سفارش های تغذیه ای و سبک زندگی مناسب را عرضه نماید. توجه به این نکته ضروریست که تشخیص اشتباه مزاج می تواند به سبک زندگی کودک صدمه بزند. تبرایی افزود: تشخیص مزاج صرفا بر مبنای پرسشنامه هایی که در فضای مجازی یا برخی پلت فرم ها عرضه می شود، قابل اعتماد نیست و حتی پرسشنامه های معتبر هم درصدی خطا دارند و نمی توانند جایگزین معاینه و تشخیص پزشک متخصص شوند. متاسفانه گاهی دیده می شود که افراد بر مبنای پرسشنامه های غیرعلمی، مزاج خویش را اشتباه تشخیص می دهند و این امر به مشکلات جدی منجر می شود. تأثیر طب در درمان بیماری های خاص مانند تنبلی تخمدان و نازایی وی ادامه داد: طب سنتی در خیلی از بیماری ها می تواند نقش مهمی ایفا کند. گاهی درمان کامل را عرضه می دهد و گاهی بعنوان درمان کمکی در کنار طب مدرن عمل می کند. در مورد مشکلاتی مانند تنبلی تخمدان و نازایی، بعد از تشخیص مزاج و نوع سوءمزاج رحم و تخمدان، برنامه ای شامل سفارش های سبک زندگی، تجویز داروهای گیاهی و در صورت نیاز روش هایی مانند حجامت یا زالو درمانی عرضه می شود. این شیوه ها بر مبنای نیاز و شرایط هر فرد متفاوت هستند. تبرایی افزود: خیلی از گزاره های طب سنتی در مطالعات علمی جدید مورد تأیید قرار گرفته اند. شیوه های درمانی طب سنتی وقتی با روش های مدرن بررسی می شوند، اغلب نتایج مثبتی نشان می دهند. البته هنوز جای پژوهش در این حوزه بسیار زیاد است. کشورهای مختلف همچون چین، هند، آلمان و آمریکا هم به شکل جدی از روش های طب سنتی خود استفاده می نمایند. خوشبختانه در کشور ما هم تحقیقات در این عرصه افزایش پیدا کرده و استقبال عمومی هم قابل توجه است. وی ادامه داد: سفارش می کنم که افراد حتما به متخصصان طب سنتی مراجعه نمایند و از خوددرمانی یا اعتماد به منابع غیرعلمی پرهیز کنند. تشخیص و درمان بر مبنای اصول علمی و توسط متخصص، می تواند تأثیرات مثبتی داشته باشد و از صدمه های احتمالی جلوگیری نماید.
منبع: optlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲