اپتیک optlab
در آستانه بازگشایی مدارس مطرح شد؛

اعلام خوراکی های ممنوعه در بوفه مدارس

اعلام خوراکی های ممنوعه در بوفه مدارس به گزارش اپتیک، رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به ممنوعیت های فروش خوراکیهای ناسالم و فاقد ارزش غذایی در بوفه مدارس اشاره نمود.


به گزارش اپتیک به نقل از مهر، فرشته فزونی با اشاره به اینکه دانش آموزان از نظر وضعیت تغذیه ای در یکی از مهم ترین دوره های زندگی خود هستند، اظهار نمود: در این دوران علاوه بر افزایش احتیاج به تأمین انرژی و پروتئین، رفتارها و باورهای تغذیه ای شکل می گیرد که نقش مهمی در انتخاب مواد غذایی و سلامت دانش آموزان در آینده دارد. فزونی تصریح کرد: دانش آموزان علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده هم نیاز دارند و برای نگه داشتن قند خون در حد طبیعی و عملکرد مطلوب مغز باید میان وعده مناسب مصرف کنند. وی استفاده انواع تنقلات و ساندویچ های خانگی را که توسط خانواده به شکل روزانه و تازه تهیه می شود، بعنوان یک میان وعده مناسب پیشنهاد کرد و اظهار داشت: این مواد غذایی علاوه بر ارزش غذایی بالا کم هزینه هم هستند و به سادگی در دسترس بیشتر خانواده ها قرار دارد. فزونی افزود: خوراکی هایی مانند انواع چیپس، غلات حجیم شده شور، شکلات و شیرینی ها میان وعده مناسبی برای تأمین نیازهای غذایی نیستند و ارزش غذایی مناسبی ندارند، ضمن این که نمک موجود در این خوراکی ها ذائقه دانش آموز را به خوردن غذاهای شور عادت می دهد. رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مواد غذایی که در پایگاه تغذیه سالم مدارس (بوفه) عرضه می شود نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش آموز دارد و مراقبین سلامت مدارس، مدیر و اولیای دانش آموزان در زمینه عرضه مواد غذایی در پایگاه تغذیه سالم باید فعالانه برخورد و نظارت داشته باشند بشکلی که فهرست اقلام مجاز و غیر مجاز مواد غذایی را در معرض دید دانش آموزان قرار دهند. به نقل از ایشان، فرآورده های غلات حجیم شده، یخمک، نوشابه، ساندویچ های سوسیس، کالباس، ناگت، فلافل، پیتزا، آب نبات، سمبوسه، پیراشکی و سایر مواد غذایی ناسالم که ارزش غذایی کمی دارند نباید در دسترس کودکان باشد و یا در بوفه مدارس عرضه گردد، ضمناً ضروریست که از عرضه هر نوع محصول غذایی بدون بسته بندی و یا محصولاتی که فاقد پروانه ساخت و کد بهداشتی و تاریخ مصرف هستند جلوگیری شود. فزونی فرآورده های لبنی پاستوریزه یا استریلیزه، از نوع کم چرب و کم نمک به شکل بسته بندی تک نفره مثل ماست، پنیر، بستنی ساده (به جز بستنی یخی)، شیر ساده، شیر برنج و فرنی بسته بندی شده و دارای مجوزهای بهداشتی، خشکبار و انواع مغزهای بسته بندی دارای مجوز بهداشتی از قبیل توت خشک، انجیر خشک، انواع برگه ها، خرما، کشمش، انواع میوه های خشک، گردو، بادام، مغز تخمه های کم نمک، نخودچی، برنجک، گندم برشته شده، کلاب های سالم نان پنیر و گردو، نان، پنیر و خرما و نان و تخم مرغ را به شرط آن که همه مواد عرضه شده دارای بسته بندی بهداشتی با مجوز وزارت بهداشت باشند، برای عرضه در بوفه های مدارس پیشنهاد کرد. وی تصریح کرد: والدین برای دریافت مشاوره تغذیه و تنظیم برنامه غذایی مجانی برای فرزندان شان می توانند به واحدهای تغذیه نزدیک ترین مراکز خدمات جامع سلامت به محل سکونت مراجعه نمایند.


منبع:

1403/07/01
08:44:55
5.0 / 5
273
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , تغذیه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک