محققان توصیه می كنند؛
جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است
به گزارش اپتیک، مطالعات نشان می دهد که مایکوپروتئین امکان دارد جایگزین بهتری برای گوشت در کاهش کلسترول باشد.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، رژیم غذایی نقش مهمی در تمام سیستم های بدن دارد. پروتئین اغلب بخشی از یک رژیم غذایی متعادل است و می تواند از منابع مختلفی تأمین شود. محققان به منابع پروتئین غیر حیوانی و مزایای آنها برای مصرف کنندگان، همچون نحوه تاثیر آنها بر اجزایی مانند کلسترول و سطح گلوکز خون علاقه مند هستند.
در مطالعه اخیر، محققان مصرف مایکوپروتئین یا محصولات پروتئینی قارچی را با خوردن ماهی و گوشت طی چهار هفته مقایسه کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد گروهی که مایکوپروتئین مصرف کردند تا ۱۰ درصد کاهش در سطوح خاصی از کلسترول را تجربه کردند.
اگر تحقیقات آینده این یافته ها را تأیید کند، مصرف مایکوپروتئین امکان دارد ابزار دیگری جهت کمک به افراد در حفظ سطح کلسترول در محدوده سالم باشد.
مایکوپروتئین از قارچ می آید و پروتئین بالایی دارد. محصولات حاوی مایکوپروتئین می توانند جایگزینی برای منابع حیوانی پروتئین مانند گوشت یا ماهی باشند. مایکوپروتئین همینطور حاوی مقادیر بالایی فیبر است.
محققان مطالعه حاضر می خواستند ببینند که چگونه خوردن مایکوپروتئین به جای گوشت و ماهی بر سطح کلسترول تاثیر می گذارد، بخصوص در افرادی که اضافه وزن و سطح کلسترول بالایی داشتند. محققان خاطرنشان کردند که این افراد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی هستند.
افراد می توانند از راه مداخلات سبک زندگی، همچون تغییر رژیم غذایی، بر سطح کلسترول خود تاثیر بگذارند.
این مطالعه یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده با شرکت کنندگان بزرگسالان بین ۱۸ تا ۷۰ سال بود. همه شرکت کنندگان دارای شاخص توده بدنی ۲۷.۵ یا بالاتر بودند که نشان دهنده اضافه وزن بود. محققان فرض کردند که این معیار همینطور تضمین می نماید که شرکت کنندگان کلسترول بالایی دارند.
محققان ۷۲ شرکت کننده را به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه محصولات گوشت و ماهی و گروه دیگر محصولات مایکوپروتئین دریافت نمودند. شرکت کنندگان نمونه خون را قبل و پس از مداخله برای تحلیل و بررسی ارسال کردند.
به طور کلی، محققان بهبود بیشتری در سطح کلسترول در بین گروه مایکوپروتئین یافتند.
برای شرکت کنندگان در گروه مایکوپروتئین، کلسترول کل حدود ۵٪ کاهش پیدا کرد. به صورت مشابه، سطح کلسترول بد LDL حدود ۱۰٪ در گروه مایکوپروتئین کاهش پیدا کرد.
شرکت کنندگان در گروه مایکوپروتئین هم میانگین قند خون و غلظت پپتید c پایین تری نسبت به گروه کنترل داشتند.
نویسنده این مطالعه، «جورج پاویس»، می گوید: «این مطالعه به شواهد بیشتری از مزایای سلامتی مایکوپروتئین، همچون پتانسیل آن در کاهش خطر بیماری قلبی عروقی، اضافه می کند.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب