رژیم های سخت احتمال مبتلا شدن به كرونا را زیاد می كند
به گزارش اپتیك لرستان یك متخصص تغذیه اظهار داشت: رژیم های سخت و كاهش وزن امكان مبتلا شدن به ویروس كرونا و سایر ویروس های عفونی را زیاد می كند.
لیلا مرادی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: مراقبت های تغذیه ای برای کاهش احتمال مبتلا شدن به ویروس کرونا یا کاهش عوارض ناشی از آن، در جریان مبتلا شدن به این ویروس و دوران نقاهت ضروریست.
وی اظهار داشت: مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و مصرف انواع مختلف مواد غذایی شامل نان و غلات، گوشت، شیر و فرآورده های آن، سبزی ها، میوه ها، تخم مرغ، حبوبات و مغز آنها در این دوران اهمیت ویژه ای دارد.
مرادی اضافه کرد: مهمترین و کلیدی ترین سفارش برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری افزایش سطح ایمنی بدن است ازاین رو در این راستا باید از منابع غذایی ویتامین "سی" بهره برد.
این متخصص تغذیه افزود: این منابع غذایی شامل انواع میوه ها و سبزی ها همچون سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گُل کلم، گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوه ها و سبزی ها می شود.
وی همه را به پرهیز از خوردن غذاهای چرب و شور، انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و سوسیس و کالباس ها سفارش کرد و اضافه کرد: می توان در طول روز با استفاده از منابع غذایی دارای ویتامین D نسبت به تقویت سیستم ایمنی اقدام نمود.
مرادی گنجاندن منابع غذایی حاوی آهن و روی همچون گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ و انواع سبزی ها، حبوبات و میوه های تازه و خشک شده و غلات در برنامه غذایی روزانه را در افزایش ایمنی بدن مؤثر دانست و اضافه کرد: نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می نماید ازاین رو نوشیدن شش تا هشت لیوان آب شرب سالم و سایر مایعات به صورت روزانه سفارش می شود.
این متخصص تغذیه افزود: افراد دارای بیماری های تنفسی مصرف روزانه کربوهیدرات ها شامل برنج، انواع نان سبوس دار، ماکارونی، سبزی و میوه ها را به منظور تأمین انرژی و بعضی از مواد مغذی مورد توجه قرار دهند.
وی افزود: مصرف روزانه سویا، پنبه دانه، زیتون، روغن گردو، کنجد و کلزا برای تأمین بعضی از اسیدهای چرب و ویتامین های محلول در چربی ضروریست اما خوردن غذاهایی پرچرب و شور باعث تحریک سیستم ایمنی بدن، تورم و التهاب در قسمت های مختلف بدن همچون مجرای تنفسی می شود.
مرادی اظهار نمود: میزان نیاز فرد بیمار به پروتئین بیشتر است ازاین رو تأمین پروتئین روزانه با مصرف گوشت قرمز، مرغ، ماهی، در عین حال مصرف انواع لبنیات پاستوریزه پنیر، شیر، ماست، کشک، دوغ و تخم مرغ سفارش می شود.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: شیر و دوغ از بهترین نوشیدنی ها هستند و نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان کمک به دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن می کند.
وی با اشاره به اینکه رژیم های سخت و کاهش وزن امکان مبتلا شدن به ویروس کرونا و سایر ویروس های عفونی را زیاد می کند، اظهار داشت: در این شرایط احتمال انتشار کرونا زیاد است ازاین رو باید از گرفتن رژیم های سخت و خودسرانه برای کاهش وزن پرهیز کرد.
مرادی افزود: هر چند سفارش به افراد گرفتار چاقی و اضافه وزن کوشش برای رسیدن به وزن مطلوب است اما وضعیت کنونی شرایط مناسبی برای تداوم غذایی نیست.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: اگر افراد از رژیم غذایی خاصی با هدف جلوگیری از مبتلا شدن به یک بیماری یا تخفیف عوارض آن نظیر دیابت تبعیت می کنند باید این رژیم غذایی را ادامه دهند.
وی عنوان کرد: رژیم های کاهش وزن شدید باعث کمبود ریزمغذی هایی نظیر آهن، روی و برخی ویتامین ها در بدن شده در صورتی که بعضی از این آنها نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.
مرادی افزود: بدون شک قدرت بدنی کسانی که برای کاهش وزن مبادرت به گرفتن رژیم یا از روش ها و رژیم غذایی غیر اصولی برای لاغری پیروی می کنند تحلیل می رود و گرفتار ضعف و بی حالی می شوند.
وی بیان نمود: انرژی افراد دارای توان بالا هنگام گرفتن رژیم غذایی کمتر تحلیل می رود اما پیروی از رژیم غذایی غیر اصولی برای لاغری میزان مصرف انرژی را زیاد می کند و سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری و ویروس صدمه پذیرتر می شود.
مرادی تاکید کرد: خیلی از رژیم های غذایی دشوار و دارای محدودیت های بالایی برای دریافت مواد غذایی مورد نیاز بدن هستند و حتی خیلی از آنها نظیر یک یا دو ماده غذایی همچون رژیم پرتقال و شیر، تخم مرغ و آناناس به مدت یک هفته، جنبه علمی هم ندارد.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: این قبیل رژیم های غیراصولی غذایی به دلیل کاهش شدید انرژی، سیستم ایمنی فرد را ضعیف می کند و این وضعیت باعث می شود انسان زودتر به بیماری مبتلا شود؛ همینطور علایم بیماری در کسانی که سیستم بدنی ضعیفی دارند شدید و در دیگر افراد خفیف تر بروز و ظهور می کند.
وی اظهار داشت: در دوره مبتلا شدن به بیماری اشتهای فرد کاسته می شود و به علت دریافت کم مواد مغذی احتمال بروز سوءتغذیه پروتئین، انرژی و یا کمبود ریز مغذی ها افزایش می یابد.
مرادی تاکید کرد: لازم است همه بهبودیافتگان از کرونا بخصوص افراد صدمه پذیر همچون کودکان، مادران آبستن و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن همچون سل، سرطان، دیابت و فشارخون بالا تحت مراقبت ویژه تغذیه ای قرار گیرند.
این متخصص تغذیه افزود: بررسی ها نشان داده است که در دوران نقاهت اشتهای فرد افزایش می یابد و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و الکترولیت ها، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است.
وی افزود: ویتامین های مورد نیاز بدن در طول بیماری به دلیل افزایش احتیاج به مواد مقوی و مغذی، آب و الکترولیت های ناشی از سوخت و ساز بالا در بدن و در عین حال بی اشتهایی ناشی از بیماری به میزان لازم و کافی تأمین و جذب نشده است.
مرادی بیان نمود: رعایت رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز برای تسریع در روند بهبودی سفارش می شود.
این متخصص تغذیه افزود: دریافت کافی مواد غذایی و رعایت تعادل و تنوع در مصرف، منجر به تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریع سلامتی می شود؛ همینطور ادامه مصرف مکمل های تغذیه ای مطابق با دستورالعمل های ابلاغی در کودکان زیر دو سال، مادران آبستن و شیرده، نوجوانان و سالمندان سفارش می شود.
منبع: optlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب