اپتیک optlab

۱۲۰ بیماری مرگباری که مصرف الکل ایجاد می کند

۱۲۰ بیماری مرگباری که مصرف الکل ایجاد می کند اپتیک: به گزارش اپتیک، پژوهشگر حوزه صدمه های اجتماعی اظهار داشت: طبق آمار جهانی الکل پس از سیگار دومین ماده کشنده و مرگ بار در جهان شمرده می شود.


سید کمیل حسینی پژوهشگر حوزه لطمه های اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری مهر در ارتباط با خطرات نوشیدنی های الکی اظهار داشت: الکل ماده ای است که از چند وجه فرد را گرفتار لطمه می کند. بخش اولیه در جسم فرد تأثیر می گذارد که این بخش خود به سه وجه تقسیم می شود. حسینی در ادامه اظهار داشت: الکل حدود ۱۲۰ مورد بیماری از قبیل انواع سرطان، کم کاری تیروئید، کبد چرب، درگیر کردن سیستم گوارش، لطمه به دهان و نای، لطمه به قلب و همین طور لطمه به کبد را در بدن به وجود می آورد. این لطمه هایی که گفته شد، فقط نظر متخصصان ایرانی نبوده بلکه در کشورهای خارجی نیز بیماری هایی که بخاطر مصرف الکل به وجود می آیند نیز بررسی شده است. پژوهشگر حوزه لطمه های اجتماعی اضافه کرد: لطمه بعدی در عرصه روانی و تصمیم گیری فرد است. فرد نمی تواند خودرا کنترل کرده و رفتارهایی شامل رانندگی پرخطر، تجاوز، پرخاش و خشونت انجام می دهد. لطمه دیگر کاهش بهداشت است. یعنی زمانی که فرد اعتیاد به الکل پیدا می کند، دیگر سبک زندگی نرمالی نداشته و بهداشت در زندگی او به شدت کاهش پیدا می کند. لطمه های روانی بخش دوم خطرات استفاده الکل است. الکل می تواندمسائلی شامل منزوی شدن، کج خلقی، اضطراب، افسردگی، هذیان گویی، کم خوابی و نگرانی در فرد بوجود آورد. وی افزود: همچون لطمه های دیگر الکل به جنبه اجتماعی آن می توان پرداخت که یعنی فرد دیگر نمی تواند تربیت فرزندش را به درستی انجام دهد، رابطه اش با همسر خود نیز خراب شده و در آخر منجر به طلاق می شود. همین طور آماری وجود دارد که بالاتر از ۶۰ درصد از تجاوزات جنسی انجام شده به افرادی که الکل مصرف کردند اختصاص داده شده است. حسینی مطرح کرد: طبق آمار جهانی الکل پس از سیگار دومین ماده کشنده در جهان است و کشورهای دنیا بودجه های سنگین برایش تعیین می کنند تا نتایج پس از مصرف الکل را در کشورشان جبران و مدیریت کنند.
موارد اعتیاد فرد به الکل حسینی اظهار داشت: مواد مخدر دو پایه اعتیادی دارند. یک ماده مؤثر به نام آمفتامین که موجب می شود بدن به آن ماده وابسته شود. زمانی که آمفتامین در بدن کم و زیاد شود، روی جسم فرد نیز تأثیر گذاشته و گاهی فرد را گرفتار دردهای عضلانی نیز می کند. این ماده مؤثر در الکل نیز وجود دارد به نام ماده اتانول که موجب وابستگی فرد به الکل می شود. وی بیان کرد: الکل بیش از این که سبب وابستگی در جسم فرد شود بلکه وابستگی روانی موجب اعتیاد فرد خواهد شد. فرد به سبب استرس و نگرانی های خود در زندگی به مصرف الکل پناه می برد تا بتواند حتی به مدت کوتاه به آرامش برسد. در گام اول فقط زمانی که فرد گرفتار استرس و مشکل شده به الکل پناه می برد اما رفته رفته فرد به آن وابسته شده واگر الکل مصرف نکند گرفتار اضطراب خواهد شد. انواع الکل پژوهشگر حوزه لطمه های اجتماعی گفت: دو نوع الکل در دنیا وجود دارد. الکل خوراکی مانند مشروبات الکلی دارای ماده اتانول است اما الکل دیگری وجود دارد که سم است و به آن متانول یا الکل چوب گفته می شود. زمانی که فرد از این نوع الکل استفاده نماید نابینا شده و گاهی گرفتار مرگ نیز خواهد شد. اگر کسی الکل سمی مصرف داشته باشد، تأثیرات آن پس از سه چهار روز ممکنست نمایان شود. وی افزود: الکل متانول زمانی که مصرف شود باتوجه به متابولیسم، در پیکر شخص تبدیل به اسید شده و سیستم ایمنی را گرفتار لطمه خواهدنمود. در این نوع لطمه نخستین بخشی که در بدن به شدت گرفتار لطمه می شود بینایی آن فرد مصرف کننده است. گاهی اوقات رساندن به بیمارستان نیز فرد را نجات نمی دهد.
راهکار برای کاهش این معضل حسینی اذعان کرد: برای کاهش یک رفتار پرخطر در جامعه قدم اول آگاهی بخشی در مورد آن موضوع است. متأسفانه در کشور ما آگاهی بخشی راجع به الکل وجود ندارد و این کم آگاه بودن جامعه روی نسل جوان خیلی تأثیرات منفی گذاشته است. وی ادامه داد: در مورد عوارض الکل در مدارس ما آموزش داده نشده است. آموزش وپرورش باید راجع به عوارض الکل چه از نوع خوراکی و چه از نوع سمی برای دانش آموزان و جوانان ما آموزش قرار دهد تا در دام اعتیاد نیفتند و بتوانند ا. افزایش مصرف الکل در جامعه جلوگیری نمایند اما متأسفانه اقدامی صورت نگرفته و این مساله به یک معضل جدی تبدیل گشته است. او در آخر اشاره کرد: بخش بعدی که می تواند کم کننده باشد در پایین آوردن این معضل استفاده از ابزار رسانه است. در طول این مدت هیچ مستندی جز یک مستند شوک و یک مستند که ما درست کردیم، برای آگاهی دادن بیشتر هیچ مستندی در رسانه ها ساخته نشده است. وقتی درجامعه ای یک معضل وجود دارد باید برای آن تولید محتوا صورت گیرد و جنبش های فعال و مردمی برای ترک و پیشگیری تشکیل شده تا بتوان از افزایش آن در جامعه پیشگیری شود. البته ما یک جنبش ضد الکل تشکیل داده ایم و در نرم افزارهای (اینستاگرام و بله) تولید محتوا انجام می دهیم.

1403/09/24
21:42:18
5.0 / 5
28
تگهای خبر: آموزش , ایمنی , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک