به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، هوشنگ میرزایی روز سه شنبه در نشست خبری بیست و دومین كنگره سراسری كاردرمانی ایران اظهار داشت: نیاز به توانبخشی روز به روز در جامعه بیشتر می شود، به طوری كه امروزه توانبخشی به مرحله پیشگیری ورود كرده است، به واقع خیلی از افراد كه در دوران كودكی مشكلاتشان درمان نمی شود در سنین بالاتر قربانی صدمه های اجتماعی می شوند.
دبیر علمی بیست و دومین كنگره سراسری كاردرمانی در اشاره به كاربرد كاردرمانی در مقوله كمك به درمان معتادان اظهار داشت: كلینیك های درمان اعتیاد تلاش می كنند كه با متادون و داروهای جایگزین معتادان را درمان كنند كه در بیشتر موارد افراد با مشكلات دیگری روبرو می شوند؛ در خیلی از موارد معتادان بعد از ترك برای ارتباط با جامعه دچار مشكل می شوند كه در این مقطع، كاردرمان ها قادر هستند اختلالات رفتاری مرتبط با حوزه معتادان را مورد توجه قرار دهند و شرایط همه جانبه معتاد را بررسی كنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی و توانبخشی ارتباط كمرنگ نوجوانان با خانواده ها و هم برخی بیماری ها و اختلالات ذهنی را از دیگر مشكلات عمده جامعه امروز عنوان نمود و اضافه كرد: در سال های اخیر شاهد رشد بیماری ها و اختلالات ذهنی نظیر كودكان بیش فعال و كم توجه و یا اوتیستیك هستیم؛ در این مورد هم كاردرمانی تلاش می كند با كمك به درمان در سنین پایین، بستر روحی و جسمی مناسب را برای رویارویی فرد با جامعه آماده سازد.
میرزایی اضافه كرد: همینطور در بعضی موارد شاهد مشكلاتی برای نوزادان در بدو تولد هستیم كه خانواده ها را نگران می كند؛ مراكز توانبخشی در این موارد زمینه رشد كودكان و توانمندسازی عصبی نوزادان نارس و نوزادان در واحد مراقبت های ویژه را فراهم می كنند.
وی با تشریح اهمیت درمانگر در گستره جامعه اضافه كرد: بیماری های نورولوژیك نظیر سكته مغزی، ضربه مغزی، پاركینسون، ضایعات نخاعی، فلج مغزی كودكان و همینطور بیماری های آلزایمر و دمانس بخشی از حوزه كاردرمانی است.
میرزایی از ورود علوم نوین همچون واقعیت مجازی به مراكز توانبخشی هم اطلاع داد و اظهار داشت: در بعضی موارد كاردرمان ها از روش های درمانی استفاده می كنند كه شواهد علمی پایدار ندارند و ما در تلاش هستیم طی یك برنامه ریزی منطقی از علوم نوین به صورت صحیح در جهت بهبود مشكلات بیماران استفاده كنیم.
وی درباره بیست و دومین كنگره سراسری كاردرمانی اظهار داشت: امتیاز علمی كنگره بالاترین امتیاز را دارد؛ مقالات ارسالی به دبیرخانه كنگره توسط چهار داور بررسی و 216 مقاله برای عرضه در ایام برگزاری كنگره انتخاب شده است كه در حاشیه آن 16 نشست تخصصی با حصور اساتید مجرب با محوریت بالابردن سطح آگاهی كاردرمانگرها در قالب پرسش و پاسخ برگزار می گردد.
كنگره سراسری كاردرمانی با شعار 'كاردرمانی و ارتقای سلامت، فناوری و حیطه های جدید' با هدف ارتقای سلامت در جامعه با همكاری انجمن كاردرمانی ایران و گروه كاردرمانی دانشگاه علوم پزشكی و توانبخشی به مدت سه روز از نهم تا یازدهم آذرماه در محل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می گردد.
علمی 9031
خبرنگار: عادل پازیار* انتشار: محتشمی پور