مطالعات نشان می دهد؛
ارتباط قرارگیری مادر در معرض مواد شیمیایی و IQ پایین كودك
به گزارش اپتیك محققان دریافتند تركیبات شیمیایی مختل كننده غدد درون ریز با تأثیر بر رشد مغز و شبكه عصبی مرتبط هستند.
به گزارش اپتیك به نقل از مهر، پژوهشگران دانشكده پزشكی آیكان نیویورك آگهی می دهند قرارگیری مادر در سه ماهه اول حاملگی در معرض برخی مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیكی مواد خوراكی و نوشیدنی و سایر مواد شیمیایی یافت شده در محصولات مصرفی با IQ پایین تر كودك تا سن ۷ سالگی مرتبط می باشد.
مطالعات نشان میدهد بعضی از این مواد شیمیایی در طول حاملگی وارد جفت می شوند و جنین در معرض آن قرار گرفته و احیانا صدمه غیرقابل بازگشت رشدی ایجاد می شود.
«اوا تانر»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «این مطالعه بسیار حائز اهمیت می باشد چونكه در اغلب مطالعات معمولا تاثیر یك ماده شیمیایی بررسی شده است در صورتی كه انسان همزمان ممكنست در معرض مواد شیمیایی زیادی قرار گیرد و قرارگیری در معرض چندین نوع مواد شیمیایی، حتی به میزان كم، ممكنست مضر باشد.»
محققان در این مطالعه ۲۶ ماده شیمیایی موجود در خون و ادرار ۷۱۸ شركت كننده را در طول سه ماهه اول حاملگی در مطالعه مادران و فرزندان سوئدی موسوم به SELMA اندازه گیری كردند.
این مواد شیمیایی شامل bisphenol A (BPA) كه در ظرف پلاستیكی نگهدارنده مواد خوراكی و نوشیدنی یافت می شود و همین طور آفت كش ها، فتالات ها، و سایر مواد شیمیایی موجود در محصولات مصرفی بودند.
برخی از این ۲۶ مواد شیمیایی سبب اختلال در فعالیت غدد درون ریز در انسان ها می شوند.
محققان كودكان را تا سن ۷ سالگی تحت نظر داشتند و دریافتند آنهایی كه مادران شان دارای میزان بالاتر مواد شیمیایی در طول حاملگی شان بودند دارای نمره IQ پایین تری بودند؛ بویژه در پسران كه این عدد تا دو نمره هم پایین تر بود.
محققان دریافتند تركیب bisphenol F (BPF)، تركیب جایگزین BPA، دارای بیشترین نقش در كاهش IQ كودكان بود.
مطالعه نشان داد سایر مواد شیمیایی نگران كننده در تركیبات عبارتند از chloropyrifos موجود در آفت كش ها، مواد polyfluoroalkyl كه در محصولات بهداشتی یافت می شود، triclosan كه در صابون های آنتی باكتریال وجود دارد، و فتالات ها كه در مواد پلاستیكی و مواد آرایشی وجود دارند.
اگرچه خیلی از این مواد شیمیایی فقط برای مدت كوتاهی در بدن باقی می مانند اما قرارگیری كوتاه مدت هم ممكنست مضر باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب