تركیبی های ایرانی از اشكنه تخم خربزه تا دلمه سیرابی!
به گزارش اپتیك شاید تصور اینكه می شود كله پاچه را با برنج هم بار گذاشت یا گوشت كوبیده را با كشك، گوش فیل را با دوغ، اِشكنه را با تخم خربزه یا هلیم را با قیمه آماده كرد و خورد، كمی سخت باشد اما همه ی این خوراك ها كه از تركیب مواد غذایی متفاوت درست می شوند، همچنان در خیلی از شهرهای ایران پخته یا سرو می شوند و طرفداران زیادی هم دارند.
برخی از مواد اولیه غذایی از زمان های دور ارزش بسیاری داشتند و هر قشری از جامعه توانایی تهیه یا خوردن آنرا نداشته است. همین امر باعث شد تا زنان ایرانی برای صرفه جویی در مواد اولیه ای مثل گوشت یا تركیب آن با مواد دیگر، هوشیاری به خرج دهند و طعم های جدیدی خلق كنند.
از طرفی به واسطه جنگ ها و ناآرامی هایی كه ایران در طول تاریخ با آن روبه رو بوده است، مردم ما با فرهنگ، آئین زندگی و حتی پخت و پز كشورهای دیگر آشنا شده و از هم تأثیر گرفته اند.
برای مثال گفته می شود پیدایش «شُله» - خوراكی كه در خراسان رضوی پخته می شود - به زمان حمله مغول ها به ایران برمی گردد. این غذا در مشهد به اسم «شُله مشهدی» شناخته شده و از خانواده آش ها است. مواد اصلی آن گوشت، حبوبات مثل لوبیا چیتی، ماش، نخود، بلغور، لوبیا قرمز و ادویهٔ فراوان است كه می توان برای خوشمزه و مقوی تر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن اضافه كرد. روی این غذا را با قیمه لپه تزئین می كنند.
شُله مشهدی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب