به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از گاردین، محققان در آزمایش های خود روی سلول های پوست و سایر سلول های موش ها دریافتند سرعت بهبود زخم هایی كه در طول روز بوجود آمده اند، حدود دو برابر زخم هایی است كه در شب تولید می شوند.
آنها سپس برای اطمینان از این نتایج فرآیند بهبود 118 داوطلب مبتلا به جراحات ناشی از سوختگی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند مدت زمان لازم برای بهبود زخم هایی كه در طول شب بوجود آمده اند، حدود 60 درصد طولانی تر از زخم هایی است كه در طول روز تولید می شوند.
در جریان این تحقیقات محققان دریافتند ساعت درونی بدن، با استفاده از اثرگذاری بر نوعی پروتئین ضروری برای بهبود بافت ها كه اكتین نام دارد، فرآیند بهبود زخم ها را كنترل كرده است و این فرآیند را در طول روز تسریع می كند.
ترمیم مناسب پوست برای جلوگیری از عفونت زخم ها ضروری است و در صورتی كه فرآیند بهبود زخم به درستی انجام نشود، علاوه بر عفونت، ممكن است زخم ها مزمن شده یا جراحت ها تشدید شوند.
محققان امیدوارند با انجام تحقیقات بیشتر در زمینه ارتباط ساعت درونی بدن با فرآیند بهبود زخم ها بتوانند داروهای جدید و موثری را برای درمان كامل زخم ها و بهبود نتیجه عمل های جراحی تولید كنند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine انتشار یافته است.
علمی (6)**9259**1834
مترجم: سپیده كاشانی ** انتشار: ناهید شفیعی