به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، استفاده از مواد فلوروسنس بعنوان یك ابزار تشخیصی، راهكاری ساده و متداول می باشد كه در خیلی از مطالعات و آزمایشات بالینی برای تشخیص و تصویربرداری از گونه های مختلف بیولوژیكی مورد استفاده قرار می گیرد. اما مشكل آنجاست كه این مواد به قدر كافی حساس نیستند.
به همین علت قبل از این محققان از روش هایی مانند توسعه سیستم های پیچیده و گران قیمت بازخوانی اطلاعات و تشدید سیگنال با استفاده از آنزیم ها بهره گرفتند كه مستلزم افزایش زمان آزمایش می گردد.
اما اكنون محققان برچسبی را ساختند كه بدون نیاز به تغییر فرآیند آزمایش، باعث افزایش حساسیت آن می گردد. این برچسب در واقع یك قطعه فیلم انعطاف پذیر به ابعاد یك سانتیمتر و حاوی نانوساختارهای میله ای یا سایر انواع نانوساختارها است.
برای استفاده از این برچسب كافی است نمونه موردنظر با استفاده از تكنیك های متداول تهیه شده و برچسب روی آن قرار گیرد و نمونه با استفاده از روش های متداول اسكن شود.
نانوساختارهای موجود در این برچسب عملكردی شبیه به آنتن دارند و نور را در اطراف مولكول های گسیلگر نور متمركز می كنند. بدین ترتیب میزان نوردهی تشدید شده و تصویربرداری با دقت بیشتری انجام می پذیرد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Light: Science and Applications انتشار یافته است.