اپتیک optlab
مهر بررسی می كند؛

مرگ زودرس در انتظار افراد سیگاری، قلب هایی كه از تپش می افتد

مرگ زودرس در انتظار افراد سیگاری، قلب هایی كه از تپش می افتد اپتیك: عوارض مصرف مواد دخانی، بر كسی پوشیده نیست، اما واقعیت تلخ این است كه متاسفانه هر روز بر تعداد افراد گرفتار مواد دخانی افزوده می گردد.



به گزارش اپتیك به نقل از مهر، بیماری های قلبی و عروقی یكی از مهم ترین علت های مرگ و میر افراد در تمام كشورهای جهان است. اكنون از هر سه مورد مرگ و میری كه در جهان ثبت می شود، یك مورد آن از بیماری های قلبی و یا سكته های مغزی ناشی می گردد.
امروزه ۸۰ درصد مرگ های ناشی از بیماری های قلبی و عروقی، در كشورهای با درآمد كم یا متوسط رخ می دهد كه دخانیات یكی از علت های عمده مرگ های ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است به گونه ای كه حدود ۲۰ درصد این گونه مرگ ها از مصرف دخانیات سرچشمه می گیرد.
پیامدهای بیماری های قلبی و عروقی همچون مرگ های ناگهانی، بیماری های مغزی-عروقی و بیماری های عروق پیرامونی به تدریج در حال گسترش است.
دكتر محمدرضا مسجدی دبیركل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، می گوید: مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در بین افراد سیگاری دو برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است.
مطالعات مختلف نشان داده است كه بین مصرف دخانیات و مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی، ارتباط مستقیم وجود دارد.
به گفته محققان، این ارتباط در بین جوانان سیگاری بیش از دو برابر قوی تر از بزرگسالان است.
مسجدی می افزاید: مصرف دخانیات، خطر سكته قلبی را در افرادی كه در معرض دود سیگار قرار دارند، بالا می برد. طبق تحقیقات انجام شده، این خطر در زنان بیشتر از مردان است و به سن هم ارتباطی ندارد، به عبارت دیگر، می تواند در هر سنی اتفاق بیفتد.
بررسی ها و نتایج تحقیقات، نشان داده است احتمال مبتلا شدن به بیماری های قلبی در آن گروه از زنان سیگاری كه از قرص های ضدبارداری هم استفاده می نمایند، ۲۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از زنان سیگاری است كه از این قرص ها استفاده نمی كنند.
در همین حال، دبیركل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، می گوید: احتمال وقوع سكته مغزی در افراد سیگاری ۴ برابر افرادی است كه هیچگاه دخانیات مصرف نكرده اند.
احتمال سكته مغزی در زنان سیگاری، تا حد محسوسی بیشتر از زنان غیرسیگاری است و مصرف همزمان سیگار و داروهای ضدبارداری می تواند احتمال سكته مغزی را تا چند برابر افزایش دهد.
مصرف سیگار سبب می گردد تا عواض ناشی از فشار خون بالا بخصوص اختلال در عملكرد كلیه ها (نفرواسكلروز) تشدید شود و این می تواند زمینه ساز فشار خون بدخیم باشد.
خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عروقی حتی در صورت مصرف كم دخانیات هم بروز پیدا می كند. به عبارت دیگر، حتی مصرف یك یا دو نخ سیگار در روز می تواند خطر بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد.
استنشاق دود محیطی سیگار، یكی از علل بیماری های قلبی و عروقی است
مطالعات جدید نشان داده كه دود محیطی دخانیات، یكی از عوامل زمینه ساز بیماری انسداد عروق قلبی است. استنشاق دود محیطی سیگار می تواند خطر مرگ ناشی از انسداد عروق قلبی را در افراد غیرسیگاری به میزان ۲۰ تا ۷۰ درصد افزایش دهد.
احتمال وقوع بیماری انسداد عروق قلبی در آن دسته از افراد غیرسیگاری كه در معرض دود محیطی سیگار قرار دارند، ۱.۲۵ برابر سایر افراد غیرسیگاری است. طبق مطالعه ای در چین، زنانی كه همسرانشان دخانیات مصرف می كردند، ۲۴ درصد بیشتر از سایر زنان به بیماری انسداد عروق قلبی دچار شده بودند.
همچنین زنانی كه در محل كار خود در معرض دود محیطی سیگار قرار داشتند ۸۵ درصد بیشتر از سایر زنان به این بیماری مبتلا می شدند.
افراد غیرسیگاری كه در معرض دود محیطی سیگار هستند، ممكن است دچار اختلال عملكرد دستگاه گردش خون شوند و به این علت، احتمال وقوع سكته مغزی در آنها افزایش می یابد.
ترك دخانیات، خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی را كاهش می دهد
بلافاصله بعد از ترك دخانیات، وضعیت كلی سلامتی افراد بهتر می گردد و در مدت یك تا دو سال بعد از ترك، خطر حملات قلبی به تدریج و به صورت چشمگیری كاسته می شود.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، یك سال بعد از ترك دخانیات، خطر وقوع بیماری عروق قلبی تا ۵۰ درصد و در مدت ۱۵ سال بعد، خطر نسبی مرگ ناشی از این بیماری ها در فرد سیگاری به اندازه افراد غیرسیگاری كاسته می شود.
مطالعات مختلف نشان داده اند كه پنج سال بعد از ترك دخانیات توسط افراد سیگاری، احتمال سكته مغزی در آنان تا حد افراد غیرسیگاری كاسته می شود.

1397/04/02
21:39:55
5.0 / 5
5006
تگهای خبر: بیمار , بیماری , چشم , مغز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک