اپتیک optlab
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران:

آمبولی شایعترین علت سكته های مغزی است

آمبولی شایعترین علت سكته های مغزی است اپتیك: تهران- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: سكته های مغزی علل متعددی دارد كه شایعترین آنها جداشدن لخته خون از قلب است كه بعد از جریان یافتن در خون به سمت مغز حركت می كند.


به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از بیست و پنجمین كنگره بین المللی نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران، دكتر محمدرضا قینی تصریح كرد: با عنایت به اینكه مغز 20 درصد جریان خون قلب رو به سمت خود جذب می كند، احتمال حركت لخته از قلب به سمت مغز زیاد است كه در این صورت با پیشروی این لخته به سمت مغز، یكی از رگ های مغز مسدود شده و همین قطع ناگهانی خون، بخشی از مغز را دچار افت شدید خونی و نكروز می كند و در نهایت سكته مغزی بروز می یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: انواع آریتمی های قلبی بخصوص آریتمی 'Atrial Fibrilation' از مهمترین مشكلاتی است كه باعث تولید لخته و سكته مغزی می گردد و به این پدیده آمبولی مغزی گفته می گردد.
دكتر قینی شایعترین علت سكته های مغزی را آمبولی مغزی دانست و اظهار نمود: شایعترین علت آمبولی مغزی، اختلالات ضربانی قلب است كه با افزایش سن، شیوع آریتمی قلب هم بیشتر می گردد.
به گفته متخصص مغز و اعصاب، می توان با بررسی نبض در پنج ثانیه متوالی و شمارش تعداد ضربان متوجه ضربان نامنظم قلب یا آریتمی AF شد كه همین بررسی ساده روشی برای پیشگیری از سكته های مغزی است.
وی با تاكید بر درمان افراد مبتلا به آریتمی قلبی با خطر بالا، خاطرنشان كرد: افرادی كه آریتمی بدون علامت دارند، باید بررسی شوند و احتمال خطر سكته در آنها طبق معیارهای پزشكی ارزیابی شود؛ افراد با خطر بالا باید 100 درصد تحت درمان قرار گیرند همینطور بیماران آریتمی AF همراه با علائم مغزی مانند ضعف عضله دست، اختلال تكلم و عدم تعادل باید حتما درمان شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران، یكی از مهمترین درمان های دارویی برای بیماران مبتلا به آریتمی AF را استفاده از داروهای ضدانعقادی دانست و اضافه كرد: با وجود خطر خونریزی داروهای ضدانعقادی، استفاده از آنها با نظارت و مراقبت زمینه های خونریزی برای این بیماران و پیشگیری از سكته مغزی موثر است.
قینی با اشاره به اینكه دوز داروهای ضدانعقادی باید با عنایت به رژیم غذایی و سایر داروهای مصرفی تغییر كند، تصریح كرد: داروهای جدید با تاثیر روی یك فاكتور انعقادی، احتمال خونریزی كمتری به همراه دارند و نیاز به تغییر دوز مداوم ندارند اما نسبت به سایر داروها گران تر هستند.
علمی**1834


1397/02/14
14:09:29
5.0 / 5
5113
تگهای خبر: بیمار , پزشك , دارو , مغز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک