اپتیک optlab

سامانه ثبت بیماران اوتیسم راه اندازی می گردد

سامانه ثبت بیماران اوتیسم راه اندازی می گردد اپتیك: تهران- مسئول سامانه ثبت بیماران اوتیسم و رئیس بخش روانپزشكی كودك بیمارستان علی اصغر تهران اظهار داشت: سامانه ثبت بیماران اوتیسم تا یك ماه آینده در دانشگاه علوم پزشكی ایران راه اندازی می گردد كه كمك موثری به جمع آوری اطلاعات دقیق درباره این اختلال است.


دكتر میترا حكیم شوشتری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به این كه طراحی سامانه ثبت بیماران اوتیسم سال قبل آغاز شد، اضافه كرد: كارهای عملیاتی آن حدودا به اتمام رسیده و سامانه تا یك ماه آینده راه اندازی خواهد شد.
وی با اشاره به این كه سامانه می تواند اطلاعات جامع و كاملی در اختیار سیاست گذاران این حوزه قرار دهد، اظهار داشت: تعداد بیماران، نیازها، دسترسی آنان به خدمات و سابقه خانوادگی و هم شدت علائم همچون اطلاعاتی است كه به مرور در این سامانه، ثبت می گردد.
حكیم شوشتری اضافه كرد: در ابتدا اطلاعات بیماران اوتیسم تهرانی در این سامانه جمع آوری می گردد و به تدریج اطلاعات مبتلایان در كل كشور وارد این سامانه خواهد شد؛ در بلندمدت می توان مواردی مانند شیوع بیماری را در مناطق مختلف كشور به صورت دقیق به دست آورد.
وی اظهار نمود: احیانا عوامل محیطی متفاوتی در افزایش شیوع این اختلال نقش دارد كه برپایه اطلاعات جمع آوری شده، می توان به صحت و سقم آن پی برد.
وی با اشاره به این كه سامانه می تواند كمك موثری برای انجام تحقیقات كاربردی در این زمینه باشد، اضافه كرد: این گونه سامانه ها در خیلی از كشورها فعال است و در ایران هم سامانه ثبت برای بعضی از بیماری ها مانند دیابت وجود دارد.
حكیم شوشتری اضافه كرد: برپایه آمار جهانی، از هر 68 نفر یك نفر مبتلا به این بیماری است و با اطلاعات بالینی این مورد در كشور ما هم تائید می گردد. همینطور بررسی های بالینی نشان داده است كه آمار مبتلایان به این اختلال در كشور ما بیشتر از گذشته است.
رئیس بخش روانپزشكی كودك بیمارستان علی اصغر تهران اظهار داشت: شیوع اوتیسم در ایران در حال افزایش می باشد و ما روند این بیماری را به صورت ثبت شده نداریم و با ثبت بیماران اوتیسم، می توان به اطلاعات دقیقی در این مورد دسترسی پیدا كرد.
اوتیسم یك اختلال رشد است كه در سه سال اول زندگی ظاهر می گردد و با تاثیر روی مغز كودك، رفتارهای اجتماعی و مهارت ارتباط برقرار كردن را مختل می كند.
این اختلال روی رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت های ارتباطی تأثیر می گذارد. كودكان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات كلامی و غیر كلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت های مربوط به بازی، مشكل دارند.
این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای مبتلایان دشوار می سازد و در بعضی موارد رفتارهای خود آزارانه و پرخاشگری هم از آنان دیده می گردد.
در این افراد حركات تكراری (دست زدن، پریدن) پاسخ های غیرمعمول به افراد، دلبستگی به اشیا یا مقاومت در مقابل تغییر هم دیده می گردد و ممكن است در حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی ) هم حساسیت های غیر معمول نشان دهند.
علمی ** 1201 **2017


1397/01/24
14:48:42
5.0 / 5
4961
تگهای خبر: بیمار , بیماری , مغز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک