رئیسی:
مصرف گوشت در کشور نصف سرانه استاندارد است
به گزارش اپتیک، معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: سرانه ی مصرف گوشت در جامعه سالم باید ۷۵ گرم در روز باشد که هم اکنون برای هر نفر در کشور ما ۳۵ گرم است که حدودا نیمی از سرانه درنظر گرفته شده است.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت بامداد امروز در نشست خبری «پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم» اظهار نمود: مبحث تغذیه بسیار مهم و مغفول مانده است که کمتر به آن توجه می شود. حتما نیاز است صحبت های بیشتری راجع به تغذیه داشته باشیم به صورتی که در دنیای جدید و مدرن با تغییر سبک زندگی، ذائقه و نوع مصرف و طبخ غذا و کیفیت فرآوری محصولات غذایی تاثیر گذارند و بسیاری از بیماری ها بخاطر نوع تغذیه و کیفیت تغذیه است. وی افزود: فرق ظریفی بین غذا و مسمومیت وجود دارد. ما هر چیز مفیدی را می توانیم مصرف نماییم ولی مصرف بیشتر از حد آن تبدیل به سم می شود، بیماری مسمومیت با آب را داریم زمانیکه فرد زیادی آب مصرف کنند خون رقیق شده و می تواند تشنج کند. معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: کمیت غذا و اندازه آن مهم می باشد. تنوع غذایی انواع فیبرها مصرف شود مهم می باشد. دو نوع چربی وجود دارد: چربی اشباع (زیادی آن برای بدن مفید نیست) کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه باید از چربی اشباع باشد. چربی غیر اشباع ساده و پیچیده وجود دارد. هرچه میزان کالری دریافتی بدن از چربی کمتر باشد فرد سلامت تر است. یک حداکثری برای چربی اشباع باید درنظر گرفت و در بعضی بیماران مصرف چربی باید حتی به کمتر از پنج درصد برسد. روغن پالم و روغن تراریخته چقدر ضرر دارد وی اذعان کرد: روغن گیاهی هم یک دسته بندی دارد، بهترین روغن، روغن کانولا، کنجد و آفتاب گردان است که غیر اشباع است اما کانولا بهتر است. رئیسی اشاره کرد: روغن گیری هم مهم می باشد. باید دانه های کنجد یا آفتاب گردان سم زدایی شده باشند. نوع استفاده از روغن در حرارت های مختلف ترکیبش تغییر می کند و امکان دارد به ترکیب ناسالم مبدل شود، روغن های چندین بار استفاده شده امکان دارد برای بدن مضر باشد. رئیسی در جواب این که روغن پالم و روغن تراریخته که چقدر ضرر دارد اظهار داشت: روغن پالم اگر از یک درصد بالاتر باشد می تواند خطر آفرین باشد. وی افزود: در مورد روغن تراریخته یک توافق کلی وجود ندارد. بعضی می گویند دستکاری ژنتیکی صورت گرفته شده، اما موضع وزارت بهداشت هیچ شواهدی راجع به این هنوز مشاهده نکرده است. معاون وزیر وزارت بهداشت مطرح کرد: چیزی که مهم می باشد درصد چربی ترانس است که باید زیر ۵۰ درصد و در روغن اشباع زیر ۱۰ درصد باشد. هرچه کالری کمتری استفاده گردد و سبک طبخ کردن در زندگی را بسمت بخارپز و آب پز ببریم خیلی بهتر و سالم تر است.
وی اشاره کرد: چربی ترانس زیر یک درصد است و اگر از پنج درصد بالاتر رود می تواند مشکل ایجاد نماید. رئیسی اضافه کرد: همینطور در صنعت کشاورزی جدید در تمام نقاط جهان بدین شکل بوده است که محصولات کشاورزی یا به شکل طبیعی تغییر پیدا می کند یا از جایی آورده شده و رشد داده می شود. وی بیان نمود: چیزی که امروزه وجود دارد نسبت به پنجاه سال پیش امید به زندگی را نگاه کنید بوده پنجاه سال و امروزه شده هشتاد سال. برچسب گذاری محصولات تراریخته و واردات محصولات تراریخته رئیسی در مورد فروش محصولات با روغن تراریخته توضیح داد: ما برچسب گذاری انجام نمی دهیم و کار غذا و دارو است. وی افزود: در بحث تراریخته یک کارگروهی تشکیل شده و درحال بررسی هستند و تا به امروز خیلی اثر مستقیمی بر سلامت دیده نشده است. تمام محصولات را کاه نمی توانیم تولید نماییم، و برخی وارد می شود. رئیسی اضافه کرد: تاکید ما اینست که حتما از فروشگاه ها و مکانهای مطمئن خریداری کنید چونکه خصوصیت های محصول روی آن باید درج شود و شما انتخاب کنید که استفاده کنید یا نه، این جز حقوق شهروندی شما است. واکنش وزارت بهداشت به عرضه غذاهای حرام گوشت در بعضی رستوران ها معاون وزیر وزارت بهداشت، در جواب پرسش خبرنگار مهر در رابطه با عرضه غذاهای حرام گوشت در رستوران ها اظهار داشت: دامپزشکی خود سازمانی دارد به جهت اینکه عرضه گوشت را کنترل و نظارت می کند. وی افزود: اگر دقت داشته باشید در قصابی ها ورستوران ها روی محصولات گوشتی یک مهر نظام دامپزشکی خورده شده است. معاون وزیر زوارت بهداشت اضافه کرد: گوشت امکان دارد از دو مسیر بیاید یک مسیر قانونی و دو مسیر برخلاف قانون است که موردی اگر کشف شود برخورد قضایی صورت می گیرد. وی اشاره کرد: اگر در رستورانی مسمومیت اتفاق بی افتد و گزارش شود حتما وزارت بهداشت مداخله کرده و مسائل بهداشتی آن مورد بررسی قرار گرفته می شود. وی با اعلان اینکه امنیت غذایی صرفا به معنای تأمین و خرید غذا نیست، بیان نمود: امنیت غذایی شاخصهای مختلفی دارد همچون اینکه یک منطقه تا چه میزان می تواند پاسخگوی نیازهای غذایی منطقه باشد، چه میزان از فرآورده های غذایی سالم استفاده می شود و وضعیت اقتصادی مردم برای دسترسی به غذاها چگونه است. ماکارونی مسمومیت ایجاد نمی کند وی در جواب سوالی بر مبنای مسمومیت منجر به مرگ در اثر مصرف ماکارونی بیان نمود: خود ماکارونی مسمومیت ایجاد نمی کند اما شرایط نگهداری غذاها می تواند سبب ایجاد میکروب ها شود. باسیلوس سرئوس نوعی باکتری است که می تواند در برنج و ماکارونی رشد کند و بعضی از این گونه های باکتری می توانند با ترشح سمی سبب مرگ شوند البته در رابطه با این مسمومیت با ماکارونی، نمی توان فعلا قطعی اظهار داشت که عامل چه بوده است. وی ادامه داد: سازمان پزشکی قانونی تیم هایی دارد که این مورد را دارند بررسی می کنند. وزارت بهداشت وظیفه دارد توسط سازمان غذا و دارو بر تولید محصولات غذایی نظارت کند. معاونت بهداشت هم در زمینه عرضه مواد غذایی در رستوران ها وظیفه دارد و وظیفه وزارت بهداشت اینست که گزارش در ارتباط با این موارد ذکر شده را به مراجع قضایی ارسال نماید. اگر مسمومیت ناشناخته باشد به پزشکی قانونی ارجاع می شود. امکان دارد در بعضی مراسم ها و اماکنی مانند خوابگاه ها گاهی مسمومیت های وسیعی رخ دهد و در این موارد وزارت بهداشت عوامل مختلف را موردبررسی قرار می دهد. سرانه پایین مصرف گوشت و لبنیات رئیسی اضافه کرد: حالا در جهان کشورهای با درآمد پایین در بحث امنیت غذایی با مشکل مواجهند. کشور ما جز کشورهای با درآمد متوسط از نظر سازمان جهانی بهداشت است. با گران شدن مواد غذایی اصلی مانند گوشت سفید و قرمز، سرانه ی مصرف آن کاهش پیدا می کند. سرانه ی مصرف گوشت در جامعه سالم باید ۷۵ گرم در روز باشد که هم اکنون برای هر نفر در کشور ما ۳۵ گرم است که تقریبا نیمی از سرانه درنظر گرفته شده است. معاون وزیر بهداشت افزود: روزانه باید ۲۵ گرم فیبر مصرف شود در حالیکه این میزان در کشور ما حالا ۱۵ گرم در روز است. نان سبوس دار و سبزیجات و میوه ها منبع فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر از بروز مشکلات گوارشی و سرطان ها جلوگیری می کند. وی ضمن اشاره به سرانه ی مصرف لبنیات در کشور پایین است، اظهار داشت: سرانه ی مصرف لبنیات در کشور یک واحد است در حالیکه باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هرگونه افزایش قیمت در شیر و لبنیات سبب بدتر شدن این وضعیت می شود. امنیت غذایی در ایران چه وضعیتی دارد رئیسی اظهار داشت: امنیت غذایی به مفهوم تأمین یا خرید غذا نیست و تعاریف گسترده دارد. وی افزود: امنیت غذایی دارای شاخصه هایی شامل این که یک منطقه چقدر می تواند تأمین کننده مواد غذایی خودش باشد و ذخیره مواد استراتژیک داشته باشد، و از مواد سالم غذایی بهره می گیرد و همینطور وضعیت اقتصاد و غذای قالب آن منطقه به چه صورت است. معاون وزیر اضافه کرد: این که درصد سو تغذیه در کشور چقدر است، گاهی اوقات سو تغذیه به مفهوم چاقی بیش از اندازه هم است. وی در مورد لبنیات اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر از همان اول یکی از نگاههای مهم می باشد در بحث رشد و دوام استخوانی درکودک مهم می باشد اما سرانه لبنیات در کشور ما پایین است که حدود یک واحد است و سفارش می شود حدود دو تا سه واحد استفاده گردد. معاون وزیر بهداشت در انتها اظهار داشت: هرگونه تغییر قیمت در نسبت مصرف مواد غذایی مردم تاثیر خواهد گذاشت. کانولا جز روغن های غیر اشباع و مفید است در ادامه نشست، احمد اسماعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: پویش ملی تغذیه سالم ۱۴ سال است که با شعار روغن مناسب غذای سالم خانواده سالم به انجام می رسد. اسماعیل زاده اظهار داشت: روغن کانولا جز روغن های غیر اشباع و مفید می باشد اما نباید زیادی داغ بشود و از نظر قیمتی فرقی با بقیه روغن ها در بازار ندارد.
منبع: optlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب