متخصص طب ایرانی عنوان كرد؛
تغذیه دانش آموزان از دید طب ایرانی
اپتیک: عضو انجمن علمی طب سنتی ایران، در آستانه بازگشایی مدارس به نکاتی پیرامون تغذیه دانش آموزان از دید طب ایرانی پرداخت.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر، الهام پارسا، با تکیه بر اهمیت تغذیه سالم در تامین سلامت دانش آموزان، اظهار داشت: برای جلوگیری از تمایل خردسالان به مصرف غذاهای ناسالم در مدرسه، بهتر است خوراکی هایی سالم و مغذی از منزل به همراه ببرند. وی اظهار داشت: خیلی از والدین از ما می پرسند که چه مواد غذایی به خردسالان خود دهند که سیستم ایمنی آنها قوی شود و در فصل پاییز گرفتار سرماخوردگی نشوند، سفارش می شود از شش دسته غذایی استفاده شود، یعنی مصرف میوه ها، سبزیجات، لبنیات، گوشت، دانه های روغنی و غلات به میزان مناسب در برنامه غذایی دانش آموزان گنجانده شود. پارسا اشاره کرد: باید مراقب باشیم تا حد امکان قند، شکر، چربی ها و نمک را از مواد غذایی خردسالان حذف نماییم یا به حداقل برسانیم. خوراکی هایی مانند شیرکاکائو، آبمیوه های صنعتی، کیک های صنعتی و خوراکی هایی که نمک زیاد دارند، مثل سیب زمینی سرخ کرده، خصوصاً اگر در مدارس عرضه شوند، برای خردسالان مضر هستند. وی ادامه داد: خوراکی هایی مانند چیپس و پفک که طبق قانون نباید در بوفه های مدارس موجود باشند، گاهی همچنان به فروش می رسند و مصرف آنها به عنوان میان وعده برای خردسالان سفارش نمی گردد. بجای این مواد، می توان از میوه های خشک یا کشک های ورقه ای به عنوان جایگزین های سالم استفاده نمود. پارسا تصریح کرد: بچه ها در وعده های میان وعده و زمان استراحت نباید از ساندویچ های سنگین مانند ساندویچ ماکارونی استفاده کنند، برای اینکه این غذاهای سنگین می توانند موجب اختلال در هضم و خواب آلودگی دانش آموزان در کلاس شوند. وی اشاره کرد: مدارسی که دانش آموزان در آنها از بامداد تا بعدازظهر حضور دارند و ناهار نیز در مدرسه صرف می شود، باید به این نکته توجه نمایند که بعد از صرف ناهار، کارهای ورزشی سنگین انجام نشود، برای اینکه این کار موجب بازگشت خون از دستگاه گوارش به سمت سیستم عضلانی و در نتیجه اختلال در هضم غذا می شود که می تواند منجر به مشکلاتی مانند یبوست، نفخ، سوزش معده و رفلاکس شود. پارسا همین طور بیان کرد: باتوجه به علاقه دانش آموزان به چیپس و پفک، بهتر است از چیپس های خانگی یا میوه های خشک مانند سیب و انار بهره گیرند. همچنین، استفاده از انواع میوه های تازه مانند سیب، انار، گلابی، انگور، هویج و کرفس به عنوان میان وعده سالم سفارش می شود. وی سفارش کرد: مصرف پوره های میوه مانند پوره سیب و کدو حلوایی نیز برای خردسالان مفید می باشد. این پوره ها می توانند با افزودن مواد طبیعی مانند گلاب، زعفران و هل، طعم بهتری به خود بگیرند و به تقویت سیستم ایمنی خردسالان کمک کنند. پارسا اشاره کرد: نوشیدنی هایی مانند آب سیب تازه و شیر بادام نیز از دیگر گزینه های سالم برای تغذیه خردسالان در مدرسه هستند. وی ادامه داد: مصرف بادام، مویز، گردو، فندق و سایر مغزها خصوصاً برای کودکانی که گرفتار مشکلات گوارشی نیستند، سفارش می شود. بادام و شیر بادام نیز به عنوان یکی از مواد غذایی تقویت کننده حافظه و سیستم ایمنی دانش آموزان پیشنهاد می شود. البته در صورت داشتن یبوست پوست بادام باید گرفته شود. پارسا در آخر اشاره کرد: با بهره گیری از مواد غذایی سالم و متنوع و توجه به نیازهای تغذیه ای دانش آموزان، می توان به بهبود سلامت جسمی و روحی و تقویت حافظه و افزایش یادگیری آنها کمک کرد و از مشکلاتی مانند بیماریهای گوارشی و ضعف سیستم ایمنی جلوگیری کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب