متخصص قارچ شناسی پزشكی؛
خوردن قارچ سمی پس از پختن هم خطر دارد
به گزارش اپتیک، یک دکترای تخصصی قارچ شناسی پزشکی اظهار داشت: حرارت و پختن قارچ های سمی نمی تواند سموم موجود در آنها را از بین ببرد.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر، انسیه لطفعلی، با تکیه بر این که حرارت و پخت نمی تواند سموم موجود در قارچ های سمی را از بین ببرد، اضافه کرد: هیچگاه با جوشاندن، سرخ کردن و یا حرارت دادن، از سمیت قارچ کم نمی گردد.
وی با اشاره به اینکه بعضی از این قارچ های سمی عوارض پوستی هم به دنبال دارند، اظهار داشت: حتی دست زدن به قارچ های سمی هم می تواند باعث مسمومیت افراد شده و عوارض مختلفی به دنبال داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: افراد به صورت جد از کندن قارچ در طبیعت و حتی دست زدن به آن خودداری کرده و به هیچ وجه قارچ فله ای و یا بسته بندی شده بدون آرم سلامت را خریداری نکنند.
لطفعلی در رابطه با قارچ های که در کارخانه ها تولید می شوند هم توضیح داد: این قارچ ها در شرایط ویژه ای تولید، استریل و شست و شو می شوند ضمن این که در روند تولید روشهای فنی برای از بین بردن سموم شیمیایی قارچ استفاده می شود و با شست و شوی معمولی قارچ ها قابل استفاده اند.
وی تصریح کرد: به زمانیکه از آخرین سم پاشی تا برداشت محصول در مزرعه باید سپری شود دوره کارنس گفته می شود؛ در این بازه زمانی سموم شیمایی تجزیه شده و به حد قابل قبولی می رسد که کمترین صدمه را برای سلامت فرد دارد ازاین رو سپری شدن این دوره مهم می باشد.
لطفعلی با اشاره به اینکه حد مجاز و استانداردی برای سم زدایی قارچ های کارخانه ای وجود دارد، افزود: اگر سموم از حد مجاز استاندارد پایین تر و یا در سطح استاندارد باشند و مکانیسم های استریل به درستی صورت گیرد، قارچ های کارخانه ای با شست و شوی معمولی قابل استفاده خواهد بود.
این متخصص قارچ شناسی پزشکی اضافه کرد: افراد در صورت نیاز می توانند قارچ های صنعتی تولید کارخانه که دارای نشان و برچسب سلامت هستند را خریداری کنند.
منبع: optlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب