مدیركل دفتر طب ایرانی عنوان كرد؛
مزاج فصل بهار از دیدگاه طب ایرانی
به گزارش اپتیک، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اظهار داشت: از نگاه طب ایرانی هر فصل مزاجی دارد و در سرزمینی معتدل، مزاج فصل بهار گرم و تر و در حد اعتدال است.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر، نفیسه حسینی یکتا عنوان کرد: بهار به جهت اعتدال مزاج و لطافت مقوی نیروهای بدنی است و به سبب این که این فصل مناسب مزاج روح انسان است، باعث تقویت آن می شود. در فصل زمستان دستگاه گوارش قوی تر است و نیاز بدن به غذا بیشتر می شود. وی ادامه داد: به سبب نیاز بدن به انرژی بیشتر برای مقابله با سرمای بیرونی انسان غذای بیشتری می خورد؛ در نتیجه به دنبال هضم و جذب غذاها، مواد زائد بیشتری در بدن تولید می شوند که بخشی از آنها به سبب سرمای زمستان، کم شدن فعالیتهای بدنی و کاهش تعریق امکان تحلیل و دفع پیدا نمی کنند؛ این مواد زائد در فصل بهار به سبب گرمای معتدلی که ایجاد می شود رقیق شده و در بدن پخش می شوند. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اشاره کرد: اگر بدن نتواند مواد زائد را به صورت کامل دفع کند به سمت اندام هایی که به هر علت ضعیف شده باشند می روند و بیشتر کشاله های ران و زیر پوست بطن های مغزی غشاهای مغزی چشم ها، بینی، مفاصل و.... جاری می شوند و انسان را مستعد ابتلاء به بیماری هایی مانند، دُمَل، ورم های چرکی، جوش، خارش و برخی دیگر از بیماری های جوشدار پوستی، ورم لوزه ها و حلق خونریزی از بینی و مقعد، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، حساسیت فصلی، رینیت آلرژیک، درد و ورم های مفصلی، وسواس سوداوی و بیماری های روحی و حتی صرع و سکته می کنند. حسینی یکتا خاطرنشان کرد: افرادی که در زمستان به جهت پرخوری و کم حرکتی گرفتار اضافه وزن و انباشت مواد زائد در بدن شده اند در بهار بیشتر بیمار می شوند. رعایت برخی نکات ساده بخصوص در کسانی که سابقه ابتلاء به این مشکلات را دارند می تواند تا حدود زیادی از این عوارض پیشگیری کند. وی ضمن اشاره به پرهیزهای بهاره اظهار داشت: در فصل بهار، پرهیز از نوشیدنی های گرمی بخش و یا بسیار تری بخش مانند شربت های بسیار شیرین که از انگور یا خرما تهیه شده باشند، شیر و دوغ زیاد، پرهیز از زیاد خوردن غذاهای خونساز مانند شیرینی ها، کیک و خامه زیاد و انواع گوشت و پرهیز از خوراک های رشته ای و خمیری مانند ماکارونی لازانیا و آش های غلیظ و سنگین، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی، پرهیز از پرخوری، برهم خوری و باهم خوری مانند خوردن پیش غذا، غذا، نوشابه، دوغ یا ماءالشعیر، بستنی، چای، شربت، آجیل در مهمانی نوروزی بسیار اهمیت دارد. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت افزود: به صورت کلی به خاطر پری بدن از مواد و ا اخلاط چهارگانه، کم خوری در فصل بهار در کنار مصرف بیشتر غذاهای لطیف و سبک بسیار سفارش شده در حالیکه معمولا در ایام عید و دید و بازدید، خلاف آن به انجام می رسد. حسینی یکتا خاطرنشان کرد: منظور از غذای «لطیف» در طب ایرانی، خوراکی است که با وجود حجم زیاد، غذائیت کمی دارد یعنی اصطلاحاً شکم پرکن است. با خوردن چنین غذاهایی دستگاه گوارش سرگرم هضم غذا می شود ولی مواد غذایی زیادی وارد عروق نمی شود و به پُری (امتلاء) بدن از اخلاط دامن نمی زند. انواع آش های سبک و سوپ های ساده میوه ها و سبزیجات ازاین رو سفارش شده اند. وی با اعلان اینکه خوراکی های تلخ، تند، شور و تیز که همگی مزاج گرم دارند مانند آجیل های، شور، تخمه، گردو و دیگر مغزها، و همینطور ادویه تند مانند، فلفل دارچین و زنجبیل باید کمتر استفاده شود، اظهار داشت: پرهیز از خوردن میوه های لطیف و تری بخش که در بدن به سرعت گرفتار تغییرات نامطلوب می شوند مانند خیار و هندوانه، پرهیز از نوشیدن آب با معده خالی و ناشتا، پرهیز از ورزش سنگین و جنبش های بیش از اندازه بدنی، پرهیز از جنبش های زیاد روانی چون خشم و اضطراب و حتی شادی خارج از حد و پرهیز از حمام طولانی یا سونای خیلی گرم و همینطور شستشوی بدن با آب خیلی گرم یا سرد مورد سفارش است.
منبع: اپتیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب