13 نكته تغذیه ای برای بهبودیافتگان كووید19
به گزارش اپتیك بنابر اعلام متخصصان، بیماری كووید۱۹ همچنان بیماری است كه اطلاعات نسبت به آن اندك است و اشخاص زیادی در سرتاسر جهان روزانه به آن مبتلا می شوند و بهبود می یابند. در این میان توجه به برخی نكات در دوره نقاهت بیماری می تواند به كاهش سریع تر عوارض بیماری كمك نماید. بعضی از این نكات در حوزه تغذیه موثر خواهند بود.
به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا و بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، این نکات تغذیه ای به شرح زیر است:
- پرهیز از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است.
- محدود کردن خوردن غذاهای پرچرب یا سرخ کرده مانند الویه، سیب زمینی سرخ کرده، پنیر پیتزا، انواع کوکو، کتلت و...
- ممنوعیت استفاده از ترشی ها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفسی و تحریک آن می شوند.
- محدودیت مصرف نمک و شورها و غذاهای کنسروی شور
- محدودکردن مصرف شیر و لبنیات( به جز نوع پروبیوتیک) که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می کنند.
- محدود کردن استفاده از رب گوجه، فلفل، انواع سس های تند و سس خردل
- کاهش مصرف مواد شیرین و شیرینی ها، آبمیوه صنعتی، نوشابه های گازدار، شکر، مربا و قند
- محدود کردن مصرف نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ
- اجتناب از مصرف زیاد سیر و زنجبیل
- ممنوعیت استفاده از سبوس در صورت وجود اسهال
- ممنوعیت استفاده از روغن هایی مانند زیتون، کلزا، کنجد، روغن آفتابگردان و... برای سرخ کردن مواد غذایی
- محدود کردن استفاده از روغن ها و چربی های حیوانی مانند کره، پیه، دنبه و...
- تداوم محدودیت ها و رژیم های غذایی بخصوص در افرادی که بیماری زمینه ای مانند دیابت، فشارخون بالا و.. دارند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب