اپتیک optlab

پژوهشگاه رویان، نماد تفكر دانش بنیان

پژوهشگاه رویان، نماد تفكر دانش بنیان اپتیك: تهران - درمان ناباروی، استفاده از سلول های بنیادی برای درمان برخی بیماری ها و همانندسازی حیوانات اهلی از مهمترین دستاوردهای پژوهشگاه رویان طی بیش از دو دهه فعالیت است و نشان داده است این مجموعه علمی توانسته خویش را بعنوان نمادی از تفكر دانش بنیان در كشور معرفی نماید.


پژوهشگاه رویان با هدف عرضه خدمات درمانی به زوج های نابارور، پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری با تلاش مرحوم دكتر سعید كاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران در سال 1370 تأسیس شد.
محققان رویان در قالب سه پژوهشكده پزشكی تولیدمثل، زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی و زیست فناوری در حال تحقیق و پژوهش كاربردی هستند تا مردم از نتایج حاصله آن بهره ببرند و نیازهای درمانی كشور رفع گردد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، تولید بانك خون بند ناف، راه اندازی مجتمع تولید صنعتی سلول های بنیادی، توسعه همكاری های بین المللی، تربیت نیروهای مجرب، تولید مقالات كاربردی و عرضه خدمات درمانی مناسب از دیگر دستاوردهای رویان است.

** رویان همپای مراكز ناباروری معتبر بین المللی
رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا به دستاوردهای مختلف رویان اشاره نمود و اظهار داشت: رویان، همپای مراكز ناباروری معتبر بین المللی به عرضه خدمات به زوج های نابارور مشغول می باشد.
دكتر عبدالحسین شاهوردی بیان كرد: مركز ناباروری رویان از بهترین مراكز منطقه خاورمیانه است و علاوه بر عرضه خدمات تخصصی، در زمینه توسعه دانش، افزایش فعالیت های پژوهشی كاربردی و عرضه آموزش، گام های خوبی برداشته است.
وی به انجام سالانه بیش از هفت هزار جراحی در زمینه ناباروری در این مجموعه اشاره نمود و اظهار داشت: رویان از نظر تعداد بیمار و هم از لحاظ خدمات قابل عرضه جزو مراكز درمان ناباروری معتبر دنیا است.
شاهوردی به تعداد مراكز درمان ناباروری در كشور اشاره نمود و اضافه كرد: اكنون بیش از 70 مركز ناباروری در كشور فعالیت دارند كه رویان نقش موثری در توسعه این مراكز داشته است.
وی با اشاره به اینكه در سال های گذشته خیلی از زوج های نابارور برای درمان به خارج از كشور می رفتند، اظهار داشت: پس از حدود 26 سال از عمر این مجموعه، امروزه بیماران نه تنها به خارج از كشور نمی روند بلكه سالانه تعداد قابل توجهی بیماران خارجی برای مداوا به این مجموعه رجوع می كنند.
رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، تعداد بیماران خارجی را كه برای درمان ناباروری به این مركز رجوع می كنند، سالانه بین 400 تا 500 زوج اعلام نمود و اضافه كرد: هرچند بیشتر این افراد از كشورهای همسایه هستند اما از كشورهای اروپایی هم برای درمان ناباروری به این مركز رجوع می كنند.
وی بر ضرورت توسعه گردشگری درمانی در حوزه ناباروری تصریح كرد و اظهار داشت: هرچند گام هایی در این زمینه برداشته شده و شاهد حضور تعدادی از بیماران به مراكز درمانی مانند مركز ناباروری رویان هستیم اما این روند باید شتاب بیشتر بگیرد.

** بهره گیری از سلول های بنیادی برای درمان برخی بیماری ها
شاهوردی به بهره گیری از سلول های بنیادی برای درمان بعضی از بیماری ها اشاره نمود و اظهار داشت: اندوخته های علمی، جسارت لازم را به محققان ما داده كه در عرصه سلول های بنیادی ورود پیدا كرده و به موفقیت های خوبی دست یابند.
وی با اشاره به اینكه سلول های بنیادی در علم پزشكی پس از بیوتكنولوژی، بعنوان انقلاب دوم مطرح شده، اضافه كرد: شاخص های علمی مانند مقالات، وجود استادان باتجربه نشان داده است كه ما هم می توانیم همپای بهترین مراكز تحقیقاتی در این مسیر حركت نماییم.
رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: محققان ما در حوزه سلول درمانی هم در حال تحقیق و پژوهش هستند و در این حوزه، كارآزمایی بالینی بر روی برخی بیماری ها انجام شده است.
وی تولید صنعتی سلول های بنیادی را یكی دیگر از دستاوردهای این مجموعه اعلام نمود و اظهار داشت: یك شركت دانش بنیان، توانست از دستاوردهای علمی این مجموعه به نحو مطلوب بهره برده و مجتمع تولید صنعتی سلول های بنیادی را راه اندازی كند.

** تولید بیش از 22 پروتئین نوتركیب در گِرِید تحقیقاتی
شاهوردی اظهار نمود: بیش از 22 پروتین نوتركیب در گرید تحقیقاتی در قالب یك شركت دانش بنیان تولید شده و این خدمات را در اختیار پژوهشگران قرار می گیرد.
وی ابراز امیدواری كرد كه تلاش محققان ما به ساخت رده های سلولی بیانجامد تا علاوه بر جلوگیری از واردات آن به داخل كشور، زمینه عرضه خدمات بهتر فراهم گردد.
شاهوردی با اشاره به اینكه در زمینه بیوتكنولوژی یك نگاه جدی به تولید پروتئین نوتركیب داریم، بیان كرد: اكنون رده های سلولی را از خارج كشور وارد می كنند اما محققان ما در حال فعالیت برای تولید رده های سلولی هستند.
وی اضافه كرد: در مورد تولید دارو با استفاده از رده های سلولی قدم های خوبی برداشتیم و كارهای اولیه آن انجام شده و امیدواریم با تلاش محققان بتوانیم به نتیجه برسیم.

** همانندسازی حیوانات اهلی در پژوهشگاه رویان
وی همانند سازی حیوانات اهلی مانند بز، گوسفند و گاو در پژوهشگاه رویان را از دیگر دستاوردهای مهم این مجموعه دانست و اظهار داشت: در زمینه همانند سازی حیوانات تراریخته توانستیم به توانایی های خوبی دست پیدا نماییم و این مورد افتخاری بزرگ برای كشور است.
به گفته شاهوردی، تولید و تكثیر «شنگول» و «منگول» نخستین بزغاله های تراریخته در ایران با هدف ترشح فاكتور انعقادی در شیر برای درمان برخی بیماری ها و تكثیر و تولید «حبه انگور» سومین بزغاله تراریخته در ایران با هدف ترشح پروتئین TPA در شیر به منظور حذف سریع لخته خون در افرادی كه دچار سكته قلبی شدند عنوان نمود.
شاهوردی ادامه داد: محققان رویان همینطور توانستند در سال 85 با تولد «رویانا» اولین حیوان شبیه سازی خاورمیانه را به دنیا آورند كه تا سال 88 به حیات خود ادامه داد.
رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با اشاره به اینكه در زمینه تكثیر یوز پلنگ ایرانی كارهایی را آغاز كرده ایم، اظهار داشت: محققان ما توانستند جنین همانند سازی یوز را در محیط آزمایشگاهی تولید كنند.
شاهوردی با اشاره به اینكه دنبال این هستیم كه این كار را به سرانجام برسانیم، اضافه كرد: تعاملات خوبی در این زمینه با سازمان محیط زیست داشتیم و این روند ادامه خواهد یافت تا به سرانجام مطلوب برسیم.
علمی ** 1201 ** 2017 ** 1071


1397/01/04
21:29:28
5.0 / 5
4700
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک