اپتیک optlab
ظفرقندی:

در حفظ جمعیت باید به حوادث جاده ای توجه کرد

در حفظ جمعیت باید به حوادث جاده ای توجه کرد به گزارش اپتیک، وزیر بهداشت با اعلان اینکه جوانی جمعیت، یک بحث جدی ملی است، اظهار داشت: مهم ترین عامل در حفظ و نگهداشت جمعیت موجود علاوه بر پیش گیری از بیماریها، حوادث جاده ای است.



به گزارش اپتیک به نقل از وبدا، محمدرضا ظفرقندی، در سومین نشست ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که روز یکشنبه در ستاد وزارت بهداشت برگزار گردید، گفت: قسمتی از قانون جوانی جمعیت، وظیفه ذاتی وزارت بهداشت است اما بخش دیگری نیز مربوط به مطالبه گری ما از سایر دستگاهها و ارکان دخیل در این قانون است.
وی اضافه کرد: بعضاً نکاتی از قانون جوانی جمعیت و وظایف سایر دستگاهها را در جلسه هیات دولت مطرح می نماییم و به عنوان نمونه از وزیر کشور می خواهیم در اجلاس استانداران، این مساله مورد تأکید قرار گیرد که این بعد مربوط به مطالبه گری و پیگیری فعالانه ما برای اجرای قانون جوانی جمعیت است.
وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در ابعاد فرزندآوری و حفظ جمعیت موجود، اظهار داشت: مهم ترین عامل در حفظ و نگهداشت جمعیت موجود علاوه بر پیش گیری از بیماریها، حوادث جاده ای است. سال قبل بالاتر از ۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر در تصادفات جاده ای جان خودرا از دست داده و صدها هزار نفر مجروح شدند که خانواده آنها گرفتار لطمه می شود و درصدی از این مجروحان نیز جان خودرا از دست می دهند.
ظفرقندی با ابراز تأسف از حوادث اخیر در کشور همچون واژگونی اتوبوس دانش آموزان در استان کرمان، مطالبه گری برای کاهش حوادث و مرگ و میرهای ناشی از آنرا ضروری دانست و اظهار داشت: سیستم رسیدگی به مجروحان را باید تقویت نماییم تا افرادی که در غیر از صحنه تصادف، جان می بازند، مراقبت شوند و این موارد جزو مرگ های قابل پیش گیری از تروما هستند که رقم آن بالا و حدود ۲۵ درصد است.
وی از برگزاری چندین نشست با مسئولان مختلف و همچون رییس پلیس راهور آگاهی داد و اظهار داشت: در دنیا قوانین و مجازات بازدارنده رانندگی می تواند در پایین آوردن تصادفات مؤثر باشد. همین طور با وزیر کشور مذاکراتی داشته ایم و وی هم دراین خصوص تمایل و انگیزه همکاری دارد. یکی از کارهایی که در این ایام آغاز نموده و به زودی اعلام می نماییم، پویشی برای ایام نوروز و کاهش حوادث جاده ای است.
وزیر بهداشت همکاری رسانه ها و دستگاه های اجرائی برای کاهش حوادث و مرگ و میرهای ناشی از آنرا مؤثر دانست و اضافه کرد: تولید محصولات رسانه ای با زبان هنر می تواند دراین خصوص کمک کننده باشد. انتظار داریم صدا و سیما و فضای مجازی با تمام توان در این پویش در کنار وزارت بهداشت قرار گیرند.
ظفرقندی اشاره کرد: در بیشتر جلسات و در اجلاس رؤسای دانشگاه ها خواسته ما پیشرفت فرهنگسازی و آموزش و در بلند مدت، بهبود کیفیت جاده ها و خودروهاست تا شاهد حفظ و نگهداشت جمعیت باشیم.
وی با اعلان اینکه برمبنای برخی شنیده ها، مقداری از بودجه و اعتبارات ستاد ملی جوانی جمعیت کسر شده بود، اظهار داشت: در مذاکره با رییس سازمان برنامه و بودجه و دبیر ستاد ملی جمعیت، این مشکل را پیگیری کردیم و از رییس جمهور و مجلس نیز می خواهیم که اعتبارات این ستاد کاهش پیدا نکند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: نشست مشترکی با بنیاد مستضعفان داشتیم و توافقنامه ای امضا کردیم که آنها نیز در موضوع جوانی جمعیت به وزارت بهداشت کمک کنند. همین طور با رییس ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) جلسات مناسبی برای مساعدت با فرزندآوری و ساخت خوابگاه های دانشجویی و متاهلی داشته ایم.
ظفرقندی از شبکه بهداشت، بهورزان و مراقبان سلامت به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای وزارت بهداشت در تحقق جوانی جمعیت یاد کرد و اظهار داشت: شبکه بهداشت، بهورزان و مراقبان سلامت بیشترین تماس را با مردم دارند و اگر این شبکه در کنترل جمعیت، نقش محوری داشت می تواند در خدمت جوانی جمعیت نیز قرار گیرد و برای پرداخت مشوق به نیروهای بهداشتی برای هر مورد فرزندآوری، اعتباراتی درنظر گرفته ایم و مشکلی نداریم.
وی اشاره کرد: هدف ما این نیست که فاکتورهای جمعیتی خصوصاً سزارین، مؤلفه اعتباربخشی رؤسای دانشگاه ها باشد چون هدف و عامل سزارین، نیروی درمانی است و این فرد با خودش می گوید من هر قدر هم سزارین انجام دهم، رییس دانشگاه زیر سوال می رود و مشکلی برای این نیروی درمانی ایجاد نمی گردد. رویکرد ما مساله محوری است و این بحث باید مورد بررسی های کارشناسی و فنی قرار گیرد.
وزیر بهداشت از تقویت و توسعه خوابگاه های متاهلی در دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان یکی از اولویت های مهم وزارت بهداشت یاد کرد و اظهار داشت: این خوابگاه ها می تواند از محل کمک و مشارکت های خیرین، اعتبارات حاصل از مولدسازی و مالیات های نشان دار توسعه یابد.
ظفرقندی در آخر از اجرای یک پیمایش ملی برای شناسایی موانع فرزندآوری در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: این پیمایش و نظرسنجی برای ارزیابی شرایط جدید و شناسایی موانع فرزندآوری با بودجه خوبی در حال انجام می باشد که هنوز کامل نشده و تا یکی دو ماه آتی تکمیل می شود که اطلاعات خوبی به دست می آید و می توانیم برنامه ریزی ها را برمبنای شرایط جدید انجام دهیم.

1403/11/22
12:22:44
5.0 / 5
91
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک