کلید سلامت روده ها
اپتیک: مطالعات نشان می دهد که خوردن فیبر بیشتر با سلامت بهتر روده و باکتری های مضر کمتر در روده مرتبط می باشد.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، در این مطالعه، میکروبیوم های روده بالاتر از ۱۲۰۰۰ نفر در ۴۵ کشور مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افرادی که سطوح بالاتری از باکتری مفید روده به نام Faecalibacterium دارند، دارای باکتری های مضر کمتری مانند E.coli هستند.
«الکساندر آلمیدا»، محقق ارشد از دانشگاه کمبریج، می گوید: «نکته اصلی مطالعه ما این است که میکروبیوم روده نقش برجسته ی در کاهش رشد باکتری های بالقوه مضر در روده دارد، و بنظر می رسد این تأثیر ممکنست بوسیله رژیم غذایی تعدیل شود.»
باکتری فکالیباکتریوم در غذاهای غنی از فیبر مانند سبزیجات، لوبیا و غلات کامل رشد می کند. این باکتری اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید می کند، ترکیباتی که برای سلامت روده مفید هستند.
تحقیقات نشان داده اند که وجود پایین تر این باکتری ها با بیماریهای گوارشی مانند بیماری التهابی روده مرتبط هستند.
دکتر «والتر ویلت»، استاد دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، در اطلاعیه ای اظهار داشت: «شواهد واقعا محکمی وجود دارد که فیبر به دیابت، کنترل وزن و بیماریهای قلبی عروقی کمک می کند».
به گفته ویلت، بزرگسالان روزانه به حدود ۳۰ گرم فیبر نیاز دارند.
برخی از مواد غذایی با فیبر بالا عبارتند از:
• غلات سبوس دار شیرین نشده (۱۴ گرم در ½ فنجان) در مقابل غلات جو دوسر تست شده (۳ گرم در هر فنجان)
• لوبیا (۱۳.۲ گرم در هر فنجان) در مقابل مارچوبه (۲.۹ گرم در هر فنجان)
• دانه کدو تنبل (۵.۲ گرم در هر اونس) در مقابل فندق (۲.۸ گرم در هر اونس)
• تمشک (۸ گرم در هر فنجان) در مقابل بلوبری (۳.۶ گرم در هر فنجان)
به گفته پژوهشگران، یک رژیم غذایی با فیبر بالا ممکنست از روده بزرگ محافظت کند.
منبع: optlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب