سخنگوی وزارت بهداشت عنوان كرد؛
مشكل صنعت دارو مطالبات معوق است، تاخیر ۹ ماهه كارانه پرستاران
اپتیك: سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به جلسه روز گذشته با شركت های دارویی، اظهار داشت: عمده ترین مشكلات آنها مطالبات به تعویق افتاده بود كه وزارت بهداشت راهكارهایی به آنها عرضه داد.
به گزارش اپتیك به نقل از مهر، دكتر ایرج حریرچی در نشست خبری هفته بسیج ملی درباره مطالبات بیمارستان های دولتی از سازمان های بیمه ای اظهار داشت: تابحال ما ۲۴ میلیارد و ۳۸۵ هزار تومان سند ارسالی و حدود چهار میلیارد تومان اسناد بین راهی داریم تا امروز فقط ۱۲ هزار میلیارد تومان دریافت شده است. تابحال ۱۳ هزار و ۱۵۳ میلیارد تومان فقط برای اسناد ارسالی طلب داریم.
وی اضافه كرد: ما مطالبات مان همان ۱۳ هزار میلیارد تومان است كه تاثیر زیادی روی عملكرد بیمارستان های ما داشته است.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: در تمام بیمارستان های كشور اعم از دولتی، خصوصی، نهادهای دولتی هر گونه دریافتی خارج از صندوق بیمارستان و بدون عرضه فاكتور رسمی ممنوع می باشد و تخلف به حساب می آید.
حریرچی ادامه داد: در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی هر گونه ارجاع بیمار به بیمارستان برای آزمایش و دارو ممنوع می باشد.
وی اظهار نمود: حدود ۱۳ سال پیش بیماران تصادفی هزینه درمان را خودشان پرداخت می كردند و خوشبختانه در ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم مقرر شد به جز قسمتی از دریافتی توسط بیمه شخص ثالث هیچ دریافتی از مردم برای عرضه خدمات با تعرفه دولتی نداشته باشیم.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: طبق بند ب ماده ۳۰ قانون سازمان های بیمه گر مكلفند ۱۰ درصدی كه از مردم بابت این مورد دریافت می كنند به حساب وزارت بهداشت و درمان واریز نمایند اما اكنون بیش از هزار میلیارد تومان از این بیمه های تجاری طلب داریم و حتی یكی از این شركت های بیمه اعلام ورشكستگی كرده و حدود ۶۰ میلیارد تومان به صندوق وزارت بهداشت بدهی دارد.
حریرچی اظهار نمود: تعرفه ها طبق قانون باید پیش از ورود لایحه بودجه به مجلس تصمیم گیری شود كه ما از تابستان مطالعات كارشناسی آن را انجام دادیم و آبان ماه امسال در جلسه ای پیشنهادات مان را مطرح كرده و تحویل سازمان برنامه و بودجه شد اما در عرضه آن به مجلس هنوز مشكلاتی وجود دارد. ما روی تعرفه هتلینگ تاكید داریم چون كه دستمزد پرسنل عمده بیمارستان های دولتی و خصوصی از این طریق پرداخت می گردد.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت برای شركت های تجهیزات پزشكی و دارویی تلاش های زیادی انجام داده است. حدودا فروش محصولات آنها را قطعی كردیم اما مشكل آنها تعویق در دریافتی هاست. آنها دریافتی هایشان را باید از داروخانه ها بگیرند و داروخانه ها هم از سازمان های بیمه گر طلب دارند در واقع گردش مالی دچار مشكل شده است. البته ما نگاهی به صادرات هم داریم. یكی از مشكلات اصلی دراین حوزه این است كه ظرفیت موجود برخی از داروها بیش از سرانه میزان مصرف آن دارو دركشور است و این مساله چیزی نیست كه ما بتوانیم برای آنها مصرف تولید نماییم و تنها راه آن بالا بردن استانداردها و صادرات این داروها به كشورهای دیگر است تا بتوانیم بخشی از منابع خویش را از این طریق به دست آوریم.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره جلسه روز یكشنبه با شركت های دارویی اظهار داشت: روز گذشته جلسه بسیار مفیدی با شركت های دارویی اعم از شركت های تولید دارو، تولید بسته بندی، شركت های پخش دارو و شركت های واردكننده برگزار گردید. عمده ترین مشكل صنعت دارویی ما مطالبات به تعویق افتاده آنهاست كه وزارت بهداشت راهكارهایی را در این خصوص عرضه داد. تمام پرداختی سازمان های بیمه گر كه هم اكنون دچار تاخیر شده است با تعرفه های مصوب دولتی پرداخت می گردد. بالا رفتن نرخ ارز سبب می گردد هزینه مازادی برای اقتصاد دارویی تولید كند و این در شرایطی است كه دارو و هتلینگ تعرفه ثابتی دارند. اقداماتی كه وزارت بهداشت در سال های اخیر انجام داده این بود كه قیمت دارو را ثابت نگه داشته و وابسته به خارج نباشد.
حریرچی خاطرنشان كرد: متوسط تاخیر كارانه پرستاران حدود ۹ ماه است، اضافه كار هم در بعضی از دانشگاه ها با سه ماه تاخیر پرداخت می گردد. بیمارستان هایی هستند كه نیروی پرسنلی زیادی دارند ولی اشغال تخت هایشان كمتر است و این مورد هزینه های زیادی برای ما بوجود می آورد.
وی در مورد وضعیت آیت الله شاهرودی اظهار داشت: در مورد بیماران اعم از افراد عادی، سیاسی، ورزشكاران و... طبق قانون یا باید خانواده آنها اعلام نماید و یا اعلام وضعیت بیمار را به ما محول كنند. ما در جریان جزئیات وضعیت آیت الله شاهرودی هستیم اما بنا به صلاحدید ایشان وضعیت ایشان توسط خانواده شان اعلام می گردد.
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد اعزام بیماران به خارج از كشور اظهار داشت: ما در دهه ۶۰ بیماران را برای جراحی های قلب به خارج اعزام می كردیم در صورتی كه اكنون این جراحی در خیلی از شهرهای كشور ما انجام می گردد. هم اكنون اعزام بیمار به خارج در كشور كمتر از انگشتان یك دست است و آن هم بنا به تشخیص پزشك انجام می گردد.
حریرچی در انتها تصریح كرد: نتایج آزمون استخدامی پرستارانی كه یكم دی ماه سال جاری برگزار گردید از اوایل بهمن ماه توسط سازمان سنجش اعلام خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب