اپتیک optlab

تمرینات تنفسی برای تقویت ریه ها در بحران كرونا

تمرینات تنفسی برای تقویت ریه ها در بحران كرونا اپتیك: یك متخصص فیزیوتراپی با تاكید بر اینكه مبتلا شدن به بیماری كرونا می تواند عملكرد ریه را تغییر دهد، اظهار داشت: انجام تمرینات تنفسی در بهبودیافتگان كرونا و افراد سالمی كه ظرفیت ریه كمی دارند، سفارش می شود.


به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، دکتر امیری سخا درباره فیزیوتراپی تنفسی در بیماران مبتلا به کرونا و افراد سالمی که ظرفیت ریه آنها پایین است، اظهار داشت: فیزیوتراپی تنفسی برای بیمارانی که در بیمارستان زیر ونتیلاتور هستند و شرایط حادتری دارند، انجام می شود. تکنیک هایی وجود دارد که بیماران در منزل، مبتلایان بهبود یافته و... می توانند انجام دهند.
وی ادامه داد: مهم ترین نکته تمرین تنفسی دیافراگماتیک است که باید عضله اصلی تنفس درگیر شود که این اتفاق به شکل خودکار در بدن می افتد ولی در کسانی که درگیری ریه دارند امکان دارد این عضله به خوبی فعالیت نکند. هدف از انجام تمرینات تنفسی، افزایش حجم ریه است؛ بنابراین باید این تمرین ها را بیشتر انجام داد.
ایشان در ادامه اضافه کرد: برای فعال کردن دیافراگم باید تنفس شکمی صورت گیرد تا از عضلات فرعی تنفس کمتر استفاده نماییم. در بعضی افراد الگوی تنفسی سینه ای است که در هر دم و بازدم قفسه سینه بالا و پایین می رود که این نوع تنفس مد نظر ما نیست و بیشترین تمرکز ما روی عضله دیافراگم است؛ به این صورت که حین تنفس عمیق، پایین استخوان جناغ و روی شکم باید هنگام تنفس به سمت بالا حرکت نماید. در این راستا بیمار باید در وضعیت ریلکس، صاف و راحت به شکلی که قفسه سینه باز باشد، قرار گیرد و یک نفس عمیق از راه بینی انجام دهد، سپس دست خویش را روی شکم گذاشته و بعد از یک دَم عمیق و طولانی و نگه داشتن نفسش بسته به میزان تحمل، یک بازدم طولانی از طریق دهان با لب های جمع شده انجام دهند که تنفس لب غنچه ای نام دارد.
امیری سخا اظهار نمود: حین دم عمیق حتما باید شکم به سمت بالا حرکت نماید تا حجم ریه کاملا باز شود و به ریتم تنفس فرد کمک گردد. هر اندازه که بیمار بتواند دم خویش را نگه دارد باید بازدمی به اندازه دو برابر آنرا انجام دهد، یعنی اگر برای ۲ ثانیه دم را نگه داشت باید بازدم را در ۴ ثانیه انجام دهد تا ریه کاملا از هوا خالی شود. انجام این فرآیند سه تا چهار نوبت در روز و هر بار بین ۵ تا ۷ بار می تواند صورت گیرد. نکته مهم این است که باید بین این کار وقفه صورت گیرد و تند تند دم و بازدم انجام ندهند.
بنابر اعلام کانال خبری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی به توضیح تمرین تنفس دیگری پرداخت و بیان نمود: در این حالت هم فرد باید در پوزیشن کاملا صاف و آزاد قرار گیرد و پزشک یا شخصی که به بیمار نزدیک است دست خویش را در پهلوهای فرد و جایی نزدیک به ریه اش بگذارد و دم از بینی و بازدم طولانی انجام دهد تا حرکت عضلات ریه زیر دست ها حس شود. این روش هم می تواند چند بار در روز صورت گیرد.



1399/05/09
23:06:28
5.0 / 5
1897
تگهای خبر: بیمار , بیمارستان , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک