اپتیک optlab

توضیح وزارت بهداشت درباره آمار ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی به كرونا

توضیح وزارت بهداشت درباره آمار ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی به كرونا معاون وزیر بهداشت ضمن ارائه توضیحاتی درباب آمار 25 میلیون مبتلاشدن به كرونا در كشور، اظهار داشت: مبنای ما برای اعلام آمار، مثبت بودن تست PCR است كه در مورد آمار اعلام شده چنین چیزی نبوده و مطالعات سری اپیدمیولوژی و مدلسازی ریاضی صورت گرفته است.


به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی با تاکید بر ناشناخته بودن ویروس کرونا، اظهار داشت: یکی از تصمیمات خوبی که سازمان بهداشت جهانی از شروع شیوع بیماری گرفت این بود که از هرگونه اطلاعات و تحقیق و پژوهش در حوزه اپیدمیولوژی ویروس کرونا استقبال کرد و اگر به ژورنال های معتبر دنیا نگاه کنید متوجه می شوید برای چاپ مقالات در مورد کرونا اقداماتی انجام می شود. در کشور ما نیز مطالعات بسیار گسترده ای در این مورد در سطح کشور صورت گرفته است. کمیته علمی کرونا در وزارت بهداشت هم به موضوعات درمانی و هم به موضوعات پژوهشی می پردازد.

وی با اعلان اینکه مطالب ارائه شده در ستاد ملی مقابله با کرونا بسیار متنوع است، افزود: قبل از جلسه ستاد، کمیته های تخصصی برگزار می گردد و مطالب در حضور اعضای موثر عنوان می شود؛ اعلام مواردی همچون وضعیت بیماری در ایران و جهان، آخرین مطالعات صورت گرفته در مورد ویروس و... مطرح می شود. در ستاد ملی در مورد کلیت موضوع کرونا مباحث مطرح می شود.

وی درباره ارائه آمار ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا تا کنون، اظهار نمود: یکی از مطالعاتی که انجام شده است همین تحقیق بود که توسط معاونت تحقیقات وزارت بهداشت انجام شد. در سطح دنیا فعلا تنها تست مورد تایید که نشان دهد فردی به ویروس مبتلاست یا خیر، تست pcr است. تست دیگر با نام تست سرولوژی شناخته می شود که به هیچ عنوان تستی برای تشخیص بیماری نیست و برای تشخیص بیماری سفارش نمی گردد. اگر قرار باشد فردی کرونا مثبت تلقی شود باید پاسخ تست pcr در او مثبت شود.

وی اضافه کرد: بنابر سفارش سازمان بهداشت جهانی، تست سرولوژی تنها برای سری اپیدمیولوژی کاربرد دارد که با آن بتوانیم تخمین بزنیم وضعیت بروز بیماری در یک منطقه به چه صورت است. در سطح جهان تابحال ۱۴.۵ میلیون مورد مثبت مبتلا به کرونا گزارش شده است، برای اینکه پایه اعلام این عدد تست pcr است. اگر بر این اساس قرار باشد بگوییم تعداد مبتلایان در کشورمان ۲۵ میلیون نفر است پس باید بگوییم میزان ابتلای جهانی به کرونا حدود یک میلیارد نفر است. مدلسازی ها برمبنای ریاضیات صورت می گیرد و اگر قرار باشد در کشوری با جمعیت ایران ۲۵ میلیون نفر به مرونا مبتلا شده باشند با تعمیم آن به سراسر جهان یعنی حدود ۳۰درصد جمعیت جهان به کرونا مبتلا شدند که چنین نیست. مبنای عدد اعلام شده ۲۵ میلیون نفر مبتلا در ایران ربطی به تست pcr ندارد.

رئیسی افزود: برمبنای همان پژوهش عنوان شد از هر هزار نفر مبتلا به ویروس، ۵۰۰ نفر فاقد علامت، ۳۵۰ نفر علائم خفیف، ۱۵۰ نفر هم بستری می شوند. با فرض درست بودن اعداد اعلام شده، ۱۵۰ نفر بستری به ازای هر هزار نفر یعنی باید ۳ میلیون نفر تابحال در بیمارستان ها بستری می شدند. این یعنی ماهیانه ۶۰۰ هزار بیمار که اگر کل تخت های کشور را حدود ۱۲۰ هزار نفر در نظر بگیریم این عدد اعلام شده بیان کننده آن است که تعداد زیادی باید در این میان پشت درب بیمارستان ها مانده باشند که چنین نیست. آن پژوهش در حد یک مطالعه قابل احترام است همانگونه که اعداد مختلف این چنینی در سراسر جهان مطرح بوده است.


وی اضافه کرد: فرض کنید در کشوری ۸۰ میلیون نفری، ۲۰ میلیون بدون آنکه اطلاع داشته باشند به ویروس مبتلا شده باشند، تکلیف افرادی که از مبتلاشدن یا عدم ابتلایشان باخبر نیستند چیست؟ ما باید سرنوشت و سلامت خودرا به اصول علمی و سفارش های بهداشتی پیوند بزنیم، واقعیت ها مهم می باشد. بیماری درمان قطعی ندارد و واکسن هم هنوز در درسترس نیست. واکسن تا یک سال دیگر هم در دسترس نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ایران نیز در مراحل انجام فرآیند تولید واکسن است، اشاره کرد: دراین زمینه پیشرفت های خیلی خوبی هم داشتیم البته تولید واکسن مراحلی دارد که نمی توان به آن سرعت داد و خود به خود زمان بر است، خود ما هم در خوشبینانه ترین حالت یک سال دیگر طول می کشد تا به واکسن دست پیدا نماییم در طول این مدت باید یاد بگیریم سبک زندگی با کرونا و زندگی مسالمت آمیز با آن چگونه است. بنا بر این بجای اینکه بپردازیم به اعداد و ارقام، باید نگاه نماییم وضعیت فعلی چگونه است.
وی اضافه کرد: تابحال ما در استانها ندیده ایم که بیمار در خیابان بخوابد و تخت به اندازه کافی نباشد و ما داریم کار خودرا انجام می دهیم. در آینده هم باز مطالعاتی از این دست وجود دارد که در مورد آینده ویروس صحبت کند که باید بدانیم برمبنای مطالعات ریاضی بوده است. موضوع مهم این است که باید پروتکل های بهداشتی به خوبی رعایت شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت باردیگر اظهار داشت: در مجموع در کل دنیا ۱۴.۵ میلیون نفر به کرونا مبتلا شدند و اعلام عدد ۲۵ میلیون مبتلاشدن به کرونا آمار واقعی مورد تایید و استاندارد کشور ما نیست. آمار استاندارد بر اساس تست pcr است.
رئیسی درباره ایمنی جمعی نسبت به کووید۱۹ نیز اظهار داشت: اولین سوالی که هنوز پاسخ داده نشده این است که آیا فرد مبتلا بعد از بهبودی باردیگر به بیماری مبتلا می شود یا خیر؟ آیا اندازه گیری igg در تست سرولوژی همان میزان ایمنی در مقابل بیماری را نشان میدهد یا علاوه بر آن باید تست ایمنی سلولی هم از فرد گرفته شود؟ اصلا فرض کنید ایمنی به وجود آمده است، تا چه مدت پابرجا خواهد بود؟ در این راستا در مورد ایمنی گله ای در کل دنیا هیچ شواهدی در خصوص تایید یا رد این مساله وجود ندارد و هنوز در مراحل تحقیقی هستیم برای اینکه هر ویروسی که وارد جامعه ای می شود یک عدد مولد نسلی دارد که با نام R۰ شناخته می شود که برای این ویروس عدد ۳ پیش بینی شده است و برمبنای فرمولی ساده به عدد دو سوم می رسیم که یعنی ۶۶ درصد؛ این عدد نشان میدهد زمانی که ۶۶ درصد افراد به کرونا مبتلا شوند تازه به ایمنی گله ای می رسیم. آیا ۶۶ درصد یک جامعه مبتلا شدند؟ پاسخ منفی است.
معاون وزیر بهداشت افزود: در صورت این میزان مبتلاشدن تلفات و بستری زیادی ممکنست به وجود آید. بدین سبب حتی کشورهایی هم که در ابتدا در مورد ایمنی گله ای صحبت می کردند، حرف های خودرا پس گرفتند. حالا در دنیا هیچ کشوری نیست که بگوید در حال حرکت به سمت ایمنی جمعی است. در کشورما نیز هیچ وقت در این مورد صحبت نشده که می خواهیم به سمت ایمنی جمعی حرکت نماییم. اقداماتی مانند تشدید نظارت ها و تدوین پروتکل های بهداشتی برای قطع زنجیره انتقال ویروس می باشد. اینکه بگوییم همه چیز را رها نماییم تا همه افراد مبتلا شوند موضوع درستی نیست و کشور ما هیچ وقت به این سمت حرکت نکرد. کشور سوئد هم که در ابتدا چنین حرفی را عنوان نمود امروز حرفش را پس گرفته چونکه میزان مرگ و میر در کشورهای اطراف سوئد که سیاستشان در برخورد با بیماری مانند سوئد نبود، یک دهم این کشور مرگ و میر ناشی از کرونا داشتند.
وی اضافه کرد: تاکید روی یک جمله در تایید یا رد رفتار ویروس علمی نیست، چون هنوز خیلی زود است در مورد رفتار ویروس بخواهیم قضاوت نماییم. کشورهایی که دارند واکسن تولید می کنند در حال بررسی ویروس هستند و شواهد علمی دارند که در حال ایجاد ایمنی هستند.
وی درباره جهش ژنتیکی ویروس اشاره کرد: برخی اوقات موتاسیونی وجود دارد که ممکنست رفتار ویروس تغییر کند و گاهی اوقات نیز شیفت ژنتیکی داریم که چندان موثر در رفتار ویروس نیست؛ تنها چیزی که حالا در یک مطالعه ای آمده برمبنای آن قدرت سرایت ویروس بیشتر شده است. البته این مساله ربطی به میزان مرگ و میر ناشی از ویروس ندارد. فرض کنید در گذشته ویروس می توانست ۳ نفر را مبتلا کند و الان می تواند تعداد بیشتری را مبتلا کند. ویروس می تواند ارگان های مختلف بدن را درگیر کند. ویروس می تواند با سر درد، آبریزش بینی، سینوزیت، علایم گوارشی و... بروز پیدا کند. صحبت در مورد ویروس کرونا یک شاه کلید بیشتر ندارد که علایم بر این اساس توجیه می شود. ویروس اندیتریوم می دهد و می تواند ارگان هایی که اندیتریوم زیادی دارند مانند قلب، ریه و... را درگیر کند. علایم بیماری ممکنست گوناگون باشند، اینکه بگوییم قبلا بیماری ریه را درگیر می کرده و الان گوارش را درگیر می کند، اینگونه نیست، همان زمان هم گوارش درگیر می شده و هم ریه اما میزان علامت دهی شدید تا ضعیف در افراد متفاوت می باشد.



1399/04/30
15:02:17
5.0 / 5
2233
تگهای خبر: استاندارد , ایمنی , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک