انتظارات دكتر نمكی از معاون جدید دانشجویی وزارت بهداشت:
كمیته های بین بخشی جهت جذب نخبگان ایجاد شود، لزوم برون رفت دانشگاه ها از فضای یاس و دلمردگی
به گزارش اپتیك معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با حكم دكتر سعید نمكی، وزیر بهداشت انتخاب شد كه بر اساس این حكم، انطباق امور فرهنگی دانشگاه ها با قوانین بالادستی، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، برون رفت دانشگاه ها از فضای یاس و دلمردگی با ایجاد كرسی های آزاداندیشی و ایجاد فضای امید و نشاط، تشكیل سریع كمیته های بین بخشی جهت جذب نخبگان و بررسی راهكارهای فرهنگی و اقتصادی آن، اجتماعی كردن و جامعه محور كردن كلیه فعالیت های دانشگاه ها همچون انتظارات وزیر بهداشت از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت عنوان شده است.
به گزارش اپتیك به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در این حكم انتظاراتی از دكتر سیما سادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مطرح كرده كه شامل انطباق امور فرهنگی دانشگاه ها با قوانین بالادستی، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، برون رفت دانشگاه ها از فضای یاس و دلمردگی با ایجاد كرسی های آزاد اندیشی و ایجاد فضای امید و نشاط، تشكیل سریع كمیته های بین بخشی جهت جذب نخبگان و بررسی راهكارهای فرهنگی و اقتصادی آن، اجتماعی كردن و جامعه محور كردن كلیه فعالیت های دانشگاه ها، تقویت آموزش های لازم جهت مهارت زندگی با مردم و خدمت مفید در جامعه برای دانشجویان، احیای اخلاق، چاره اندیشی جهت حل مشكلات رفاهی و معیشتی دانشجویان، دستیاران و حتی اعضای هیات علمی و برنامه ریزی برای توسعه فضاهای خوابگاهی، ورزشی، فرهنگی و تفریحی دانشگاه ها است.
در متن حكم دكتر نمكی خطاب به دكتر سیما سادات لاری آمده است: "با توجه به سوابق اجرایی سركارعالی در حوزه معاونت امور فرهنگی و دانشجویی، بدین وسیله به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی منصوب می شوید تا با اتكال به خداوند بزرگ و بهره گیری از حمایت فكری و معنوی كلیه صاحب نظران و دست اندركاران درون و بیرون از وزارت خانه و با پیروی از مشی اعتدال دولت تدبیر و امید به انجام امور محوله بپردازید.
انتظار می رود موارد زیر مورد توجه ویژه قرار گیرد.
انطباق امور فرهنگی دانشگاه ها با قوانین بالادستی، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و به خصوص آنچه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ایران بیان فرموده اند و مشی اعتدال دولت محترم ضروریست. تدوین، ابلاغ و اجرای راهكارهای مناسب جهت انطباق عملكردها با موارد فوق الذكر و پرهیز از هرگونه افراط و تفریط از گام های موثر و اجتناب ناپذیر است.
برون رفت دانشگاه ها از فضای یاس و دلمردگی با ایجاد كرسی های آزاداندیشی كه بارها مورد انتظار مقام معظم رهبری هم بوده است و ایجاد جو امید و نشاط با استفاده از راهكارهای معقول و منطبق با موازین شرعی و قانونی یقیناً به بهره وری دانشگاه در عرصه ملی و اثربخشی مطلوب تر فارغ التحصیلان آن خواهد افزود.
متاسفانه عملكرد سال های گذشته مدیریت حوزه فرهنگ نتوانسته در علقه فرزندان این سرزمین در جهت ماندگاریشان موثر افتد و هر روز شاهد كوچ نخبگان رشته های مختلف دانشگاهی به كشورهای مختلف هستیم. این شیوه غم انگیز كه فرزندانمان را با خون دل و منابع محدود سال ها تربیت و در زمان ثمردهی تقدیم دیگران نماییم، نیازمند واكاوی عمیق و یافتن راهكار مناسب می باشد. تشكیل سریع كمیته های بین بخشی جهت جذب نخبگان و بررسی راهكارهای فرهنگی و اقتصادی آن شدیداً مورد نیاز است.
شاید یكی از علل اصلی این كوچ بی وقفه و عدم پای بندی و ماندگاری در سرزمین مادری در كنار سوء مدیریت های دیگر عدم آشنائی جوانان با دیرینه فرهنگی غنی كشور است. دانشجوی ما با كلیه كتاب های مرجع علوم پزشكی جهان آشنا است، ولی بزرگان علم و فرهنگ سرزمین خود را نمی شناسد و این بی خویشتنی، ماندگاری در سرزمین های دیگر را تسهیل می كند.
سال هاست كه عدم ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و جامعه و دیوارهای سخت بین آنها خسارت های جبران ناپذیری به حوزه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی كشور وارد كرده، بنابراین درآمیختگی دانشگاه و جامعه و اجتماعی كردن و جامعه محور كردن كلیه فعالیت های دانشگاه ها بویژه در رشته های علوم پزشكی بسیار ضروری و حیاتی می باشد كه انتظار می رود بدان پرداخته شود. در این راستا همكاری معاونین آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان لزوم دارد تا دانشجویان، مهارت زندگی با مردم و خدمت مفید در جامعه را بیاموزند.
اخلاق خورشید گرم و فروزانی است كه هر لحظه در دانشگاه های ما كم فروغ تر می شود، شاید یكی از علل آن از دست رفتن اسطوره ها و الگوهای اخلاقی قدیم در جایگاه اساتید و پیش كسوتان دانشگاه ها است كه احیای آن گرچه بسیار سخت، ولی امكان پذیر است كه باید با راهكارهای مناسب بدان بپردازیم.
مشكلات رفاهی و معیشتی دانشجویان، دستیاران و حتی اعضای هیات علمی تاثیر شگرفی در وضعیت علمی دانشگاه ها گذاشته كه لازم است سریعاً چاره اندیشی شود.
انتظار می رود جهت ارتقای معیشت ایشان برنامه های زمان بندی شده با اولویت گروه های صدمه پذیر تهیه و عرضه شود. اینجانب در جهت تصویب آن در مراجع ذیصلاح درنگ نخواهم كرد.
ضروری است این برنامه هرچه سریعتر با همفكری افراد صاحب نظر و پیش از تصویب بودجه سال آتی تقدیم مراجع ذیربط شود. مواردی همچون توسعه فضاهای خوابگاهی، ورزشی، فرهنگی و تفریحی دانشگاه ها هم نیازمند برنامه بلند مدت است كه ضروری می باشد تهیه شود و جهت تصویب در راه قانونی قرار گیرد.
بی تردید علاوه بر استفاده از منابع عمومی مساعدت پرارزش خیرین بزرگوار هم با دعوت و برگزاری جلسات توجیهی با ایشان كارساز خواهد خواهد بود.
توفیق روزافزونتان را در این مسئولیت خطیر از خداوند بزرگ مسئلت دارم"
وزیر بهداشت همینطور در پیامی از خدمات دكتر محمدرضا فراهانی در طول دوران تصدی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت قدردانی نمود كه متن آن به شرح زیر است:
"برادر گرامی جناب آقای دكتر محمدرضا فراهانی
خدمت گزاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فرصتی مغتنم و نعمتی بزرگ است كه خداوند متعال به بندگان برگزیده خویش عطا می فرماید. بدینوسیله از خدمات پرارزش و تلاش مستمر وشایسته شما در مدت تصدی مسئولیت معاونت فرهنگی و دانشجوئی صمیمانه تشكر و قدردانی می نمایم.
از خداوند متعال سلامتی، بهروزی و دوام توفیق شما را در خدمتگزاری به نظام اسلامی و مردم شریف ایران، در مناصب و جایگاه های دیگر خواستارم".
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب