آذربایجان شرقی به دستگاه تشخیص ناهنجاری های ژنتیكی مجهز شد
اپتیك: تبریز- رییس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی اظهار داشت: دستگاه NGS كه توسط مركز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان خریداری و به راه افتاده است، زوجین نابارور استان را از رجوع به تهران برای درمانهای ناباروری بینیاز میكند.
جعفر محسنی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، تصریح كرد: 22 درصد زوجین در كشور با مشكل ناباروری مواجه بوده و نیازمند روشهای كمك باروری هستند و بخشی از این روش ها به علت اینكه جنینها دارای یك سری ناهنجاری های ژنتیكی هستند، منجر به نتیجه و صاحب فرزند شدن زوجین نمی گردد.
وی با اشاره به اینكه مطالعات نشان داده است كه 75 درصد موارد كمك باروری كه به شكست منجر میشود، ناشی از ناهنجاریهای ژنتیكی در جنین هست، اظهار داشت: با عنایت به رجوع زیاد به مركز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی تبریز، بر آن شدیم تا با خرید دستگاه NGS در جهت تشخیص به موقع ناهنجاریها پیش از انتقال جنین به رحم مادر تلاش نماییم.
وی با اشاره به قابلیتهای مختلف دستگاه NGS افزود: از این دستگاه در درجه اول برای پی جی اس و تشخیص آنینوپلوئیدی همه كروموزوم ها استفاده میشود، به صورتی كه از كروموزومهای جنین در روز سوم و پنجم آزمایشگاهی نمونه برداری شده و اختلالات كروموزومی با استفاده از چیپهای موجود در این دستگاه و از یك سلول جنین، تشخیص داده میشود.
محسنی اضافه كرد: در روشهای قبلی، فقط امكان تشخیص آنینوپلوئید تا پنج كروموزوم (كروموزمهای جنسی و سه كروموزومی كه سبب بیشترین ناهنجاریها میشوند) وجود داشت، اما با این دستگاه می توان كلیه كروموزوم های جنین را بررسی كرد.
وی با اشاره به اینكه هدف ما راه اندازی غربالگری جنین به روش غیر تهاجمی یا NIPT است، اظهار نمود: با عنایت به بررسیها در سه ماهه اول و دوم بارداری، تعدادی از جنینها به علت در معرض خطر بودن، نیاز به بررسی دارند.
وی افزود: در زمان حاضر تمام نمونههای شمالغرب كشور برای بررسی با این روش به تهران و كشورهای خارجی ارسال میشوند، اما با راهاندازی دستگاه NGS در مركز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان، قادر به انجام تمامی این قابلیتها خواهیم بود.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی با اشاره به قابلیت دیگر این دستگاه اظهار داشت: بررسی مشكل ژنوم انسان از دیگر قابلیتهای این دستگاه بوده و با بررسی احتمال وجود ژنهای معیوب میتوان از بروز عقب ماندگی به خصوص در ازدواجهای فامیلی جلوگیری كرد.
وی تصریح كرد: بررسی بیان ژنهای مختلف كه در بروز خیلی از بیماریها همچون كانسرها نقش دارند، از دیگر قابلیتهای این دستگاه است.
6120/3071
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب