به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، محققان دانشگاه رایس در آمریكا در حال تكمیل یك سیستم جدید عرضه دارو برای درمان سرطان هستند.
این سیستم از نانوذرات طلا استفاده می كند؛ به این صورت كه این نانوذرات در زمان مواجهه با لیزر یك دارو را در داخل سلول های تومور آزاد می كنند.
این محققان در جریان چند آزمایش جدید با استفاده از نانوذرات طلا دوزهای سمی دو داروی رایج سرطان به نام های «لاپاتینیب» و «داكتاكسل» را به سلول های سرطان سینه رساندند.
این فشنگ های نانویی زمانیكه مورد برخورد لیزر قرار می گرفتند، دوزهای دارو را با موفقیت آزاد كردند.
داروهایی كه برای درمان سرطان استفاده می شوند سمی هستند و اغلب توسط سلول های تومور پس زده می شوند. ازاین رو برای تاثیر گذاری بر این سلول های سخت نفوذ به دوزهای بیشتری از این داروها نیاز است. اما این دوزهای زیاد سبب بروز عوارض جانبی مضر و اغلب غیر قابل تحمل می شوند.
اكنون محققان می توانند با حركت دادن دوزهای كم به سلول های سرطانی، تومورها را دقیق تر هدف قرار دهند و در عین حال از بروز عوارض جانبی كه باعث ضعیف كردن بیماران می شود، پیش گیری كنند.
نتایج این آزمایش ها كه جزئیات آن در مجله PNAS انتشار یافته است، ثابت می كند كه فناوری تحویل داروی این محققان بی عیب است و این فشنگ های نانویی داروها را پیش از مورد هدف واقع شدن آزاد نمی كنند.
این نانو ذرات از شیشه تولید شده اند و پوشش طلا دارند و برای واكنش با طول موج های خاص لیزر تنظیم می شوند.
محققان امیدوارند كه این سیستم در مورد سایر انواع داروهای سرطان هم عملی باشد.
علمی ** 2038 ** مترجم: درنا محمدیان * انتشار: امید غیاثوند
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
ttps: //telegram. me