نتایج یك پژهش جدید؛
40 درصد تهرانی های دچار سكته قلبی آسپرین مصرف نمی كنند
اپتیك: تهران - رئیس مركز تحقیقات و پیشگیری از بیماری های متابولیك پژوهشكده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی اظهار داشت: نتایج پژوهش 13 ساله این مركز نشان می دهد، 40 درصد مبتلایان به سكته قلبی در شهر تهران، قرص آسپرین را مصرف نمی كنند.
این پژوهش در بستر مطالعه قند و لیپید تهران با پیگیری 13 ساله (79-91) 282 نفر مبتلا به اختلالات قلبی انجام گرفته و نشان دهنده وضعیت نامناسب كنترل عوامل خطر بیماری قلبی - عروقی بعد از مبتلا شدن افراد به این بیماری است.
دكتر فرزاد حدائق روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا بر لزوم مصرف قرص آسپرین برای جلوگیری از عود بیماری در افراد مبتلا به سكته قلبی تصریح كرد و اضافه كرد: بررسی و مطالعه 13 ساله این مركز نشان می دهد، بخش عمده ای از بیماران تهرانی این دارو را مصرف نمی كنند.
وی به كنترل نامناسب عوامل خطر در بیماران قلبی - عروقی در شهر تهران اشاره نمود و اظهار داشت: هرچند این افراد باید كنترل های سخت گیرانه ای بر روی چربی خون خود داشته باشند، اما 50 درصد این بیماران اصلا دارو برای كنترل چربی خون، مصرف نمی كنند.
رئیس مركز تحقیقات و پیشگیری از بیماری های متابولیك پژوهشكده علوم غدد درون ریز و متابولیسم اضافه كرد: بعضی از بیماران قلبی و عروقی، دارو برای كنترل بیماری مصرف می كنند اما به مقدار كافی نبوده و این مورد می تواند مشكلاتی را برای آنان به وجود آورد.
وی با اشاره به اینكه چاقی، دیابت و بی تحركی در افراد مبتلا به بیماری قلبی - عروقی افزایش قابل ملاحظه ای داشته است، این افراد باید تحرك بدنی خویش را بالا برند و رژیم غذایی مناسب مصرف كنند
حدائق بر ضرورت عرضه آموزش مناسب به این افراد تصریح كرد و اضافه كرد: اصول آموزشی اولیه در مورد عوارض كنترل نكردن عوامل خطر به این افراد ناكافی بوده و پزشكان و دست اندراكاران باید توجه بیشتری به این مورد داشته باشند.
وی با اشاره به اینكه نخستین عامل مرگ و میر در كشور حوادث قلبی - عروقی است، اظهار داشت: این بیماران باید بیشتر مراقب خود باشند و ریزفاكتورهای خطر را به دقت كنترل كنند تا دچار مشكلات جدی در این زمینه نشوند.
حدائق ادامه داد: هدف ما از مطالعه پاسخ به این سوال بوده كه آیا افراد مبتلا به بیماری قلبی و عروقی، كنترل بهتری در مورد عوامل خطر بیماری همچون چربی و فشار خون خود انجام دهد یا نه ؟
علمی ** 1201 **1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب